Bloedafname en laboratorium

Uw behandelend arts kan het nodig vinden dat er onderzoek wordt verricht naar een bepaald bestanddeel in uw bloed of in uw urine of ontlasting. Hij vraagt dan een laboratoriumonderzoek aan via een speciaal daarvoor bestemd formulier. Op dit formulier is aangekruist welk onderzoeken moeten gebeuren.

Moet ik een afspraak maken?

Voor de meeste onderzoeken hoeft u geen afspraak te maken. Indien er voor een specifiek onderzoek wel een afspraak gemaakt moet worden, dan wordt u hier door uw behandelend arts en/of laboratoriummedewerker over geïnformeerd.

Voor sommige onderzoeken ontvangt u ook een folder met informatie over het onderzoek zelf, over het tijdstip en duur van het onderzoek en eventuele andere richtlijnen.

Uitslagen

De uitslagen van uw aangevraagde bloedonderzoeken krijgt u via uw specialist en/of huisarts. Medewerkers van het laboratorium geven geen uitslagen aan patiënten door.

Prikpost in Numansdorp

In zorgcentrum "Het Zandpad", Burgemeester de Zeeuwstraat 22 in Numansdorp kunt u van maandag tot en met vrijdag van 08.00 - 10.00 uur terecht voor bloedprikken. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.