Sportgeneeskunde

De sportarts is een arts die zich gespecialiseerd heeft in de medische problematiek rond sport. Sportgeneeskunde is het “medisch specialisme dat zich richt op het herstellen, waarborgen en bevorderen van de gezondheid van deelnemers aan sport en sportieve activiteiten”.

Veel artsen en specialisten komen door hun beroep op enigerlei wijze in aanraking met sportieve patiënten. De sportarts heeft zich na zijn algemene artsenopleiding gespecialiseerd in de medische problematiek rond sport.

Waarvoor kunt u bij de sportarts terecht?

  • Chronische Blessures: voor het stellen van diagnose (diagnostiek) en behandeling en/of advies;
  • Sportkeuringen: Deze kunnen verplicht zijn of vrijwillig. Verplicht zijn keuringen bijv. voor duiken, motorsport, parachutespringen of sportopleidingen zoals dans-/balletopleiding of Sport & Bewegen;
  • Onderzoek doen met inspanningstesten op de fiets of loopband doen in het kader van vermoeidheidsproblemen, conditieverlies, kortademigheid, hartkloppingen, sporthervatting na inactiviteit, aftrainen en adviseringen t.a.v. trainingsprogramma’s voor chronisch zieken als diabetes, long- hartpatiënten of oncologische revalidatie.

Verwijzing nodig?

Wanneer u een afspraak wilt maken, dan is een verwijzing door uw huisarts, specialist of fysiotherapeut niet noodzakelijk maar wordt door de sportarts wel op prijs gesteld.

Meer informatie: www.sma-rotterdam.nl