Contact Spoed
Tekstgrootte

Galstenen

Veelgestelde vragen

  • In Nedeland mag u zelf kiezen waar en door wie u wordt behandeld, mits het niet om spoedeisende zorg gaat. Het is wel aan te raden bij uw zorgverzekering na te vragen of zij de kosten voor de behandeling in het ziekenhuis van uw keuze vergoeden. U kunt ook zelf kiezen welke arts u gaat behandelen. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van welke behandeling u moet ondergaan. De wachttijden kunnen ook per arts verschillen.

  • Het kan gebeuren dat u iets verliest tijdens uw bezoek of verblijf in het ziekenhuis. Neemt u in dat geval contact op met de afdeling waar u als patiënt verbleef. Bent u als bezoeker iets kwijtgeraakt dan kunt u het beste bij de receptie informeren

  • U kunt altijd een afspraak maken. Het is echter wel aan te raden om hiervoor een verwijzing bij uw huisarts of specialist te vragen. Als u geen verwijsbrief heeft is de kans groot dat de kosten van uw consult(en) en/of behandeling niet worden vergoed door uw zorgverzekering en u zelf de rekening gepresenteerd krijgt. Er zijn ook behandelingen waarvoor u aanvullend verzekerd moet zijn of die niet worden vergoed door uw verzekeraar. Informeer daarom altijd bij uw zorgverzekeraar zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
    Als u een verwijsbrief van uw (huis)arts heeft gekregen staat daar ook op vermeld of u digitaal een afspraak kan maken.