Adres, Route, Parkeren en OV

Ikazia Ziekenhuis Rotterdam
Montessoriweg 1
3083 AN Rotterdam
Postbus 5009
3008 AA Rotterdam
 

Let op: Vanaf maandag 3 juli 2017 sluit de Maastunnel van Rotterdam Noord en centrum naar Rotterdam Zuid. Houd rekening met extra reistijd.Klik hier voor meer informatie over de sluiting van de Maastunnel.

Parkeren

Let op: het is betaald parkeren rondom Ikazia. Er is ook een QPark parkeergarage waar ruimte is voor meer dan 400 auto's. Informatie over tarieven vindt u op de website van QPark.

Als u (bijna) iedere dag op bezoek komt in Ikazia, kunt u bij de parkeergarage ook een weekkaart kopen. U betaalt eenmalig een bedrag, daarvoor kunt u iedere dag parkeren, de kaart blijft 7 dagen geldig. Kijk hier hoeveel de weekkaart kost. 

Invalidenparkeerplaats: op het voorterrein is een aantal parkeerplaatsen voor invaliden. Op vertoon (bij de slagboom) van een geldige Invaliden parkeerkaart krijgt u toegang tot het voorterrein. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt. Indien alle plaatsen bezet zijn bij uw komst dan krijgt u nadere instructie van onze medewerkers van de beveiliging en receptie.

Kiss and Ride: de Kiss and Ride plaats is de grote witte cirkel op het voorterrein. Hier kunt u kortdurend, bij wegbrengen en ophalen van patiënten en bezoekers, uw auto parkeren.

Haal- en brengservice vanaf parkeergarage 
Er rijden twee ‘E-kazia Shuttle Services’ tussen de parkeergarage en het Ikazia Ziekenhuis. Deze elektrisch aangedreven auto’s worden bestuurd door speciaal opgeleide vrijwilligers die patiënten en bezoekers snel, comfortabel en veilig van en naar het ziekenhuis brengen. Deze auto's hebben veel ruimte voor rollators en rolstoelen en zijn heel erg "groen".

De E-kazia Shuttle Service rijdt van maandag tot en met vrijdag, van 8.00 tot 16.30 uur. U kunt gewoon instappen. De E-kazia Shuttle Service is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Stichting Vrienden van Ikazia.

Komt u met het openbaar vervoer?

Metro: U volgt de metro tot halte zuidplein. Daarna volgt u op het Zuidplein de zuilen met de aanduiding Ikazia Ziekenhuis. Bekijk voor actuele informatie over Bus en tram: https://9292.nl/ en https://www.ret.nl/ 

Routebeschrijving

Vanuit de richting Den Haag / Delft (A13)

U volgt de borden Rotterdam, daarna richting Rotterdam Centrum, dan de afslag Maastunnel en na de uitrit Maastunnel rechts aanhouden. U let daarna op de borden met de aanduiding: Ikazia Ziekenhuis.

Vanuit richting Utrecht / Gouda (A20)

U volgt de borden richting Rotterdam-Zuid, op de Van Brienenoordbrug rechtsaf Rotterdam-Feyenoord, dan richting Zuidplein aanhouden U let daarna op de borden met de aanduiding Ikazia Ziekenhuis.

Vanuit richting Maassluis / Vlaardingen (A20)

U neemt de afslag Rotterdam-Zuid / Beneluxtunnel (A4), na de Beneluxtunnel links aanhouden, richting Rotterdam. Vervolgens neemt u de afslag Rotterdam-Zuidplein, richting Zuidplein aanhouden, dan richting Maastunnel. U let daarna op de borden met de aanduiding Ikazia Ziekenhuis.

Vanuit richting Europoort / Rozenburg (A15)

U volgt richting Rotterdam-Zuid, daarna richting Rotterdam, dan de afslag Rotterdam-Zuidplein, richting Zuidplein aanhouden, dan richting Maastunnel. U let daarna op de borden met de aanduiding Ikazia Ziekenhuis

Vanuit richting Dordrecht (A16) en Alblasserdam(A15)

U volgt richting Rotterdam-Zuid, dan de afslag Rotterdam-Zuidplein, richting Zuidplein aanhouden, dan de richting Maastunnel. U let daarna op de borden met de aanduiding Ikazia Ziekenhuis.

Wegwerkzaamheden

Met enige regelmaat vinden er wegwerkzaamheden plaats in en rond Rotterdam. Voor meer informatie over de huidige werkzaamheden https://www.vananaarbeter.nl