Wachttijden

Binnen de zorg is door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk een maximaal aanvaardbare wachttijd overeengekomen (de zgn. treeknorm). Voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek bedraagt deze 4 weken. Voor een behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken. Indien de wachttijd deze treeknorm overschrijdt kunt u uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden.

In onderstaand overzicht vindt u per specialisme de wachttijden voor een afspraak of onderzoek op de polikliniek. 

Per specialisme wordt de gemiddelde wachttijd voor een polikliniekbezoek getoond. Afhankelijk van de reden van verwijzing kan de wachttijd voor het zelfde specialisme verschillen.

Naar wachttijden Poliklinieken

In onderstaand overzicht ziet u de gemiddelde wachttijd voor onderzoeken en behandelingen radiologie en nucleaire geneeskunde.

Naar wachttijden Radiologie en Nucleaire Geneeskunde 

In onderstaand overzicht vindt u de gemiddelde wachttijd voor de meest voorkomende operaties of behandelingen per specialisme. De wachttijd wordt getoond in weken.

Er zijn operaties of behandelingen die op één dag worden verricht; dan spreken we van een dagbehandeling. Andere operaties of behandelingen vereisen een meerdaags verblijf in het ziekenhuis.

Naar wachttijden Opname

VoorbeeldweergaveBijlageGrootte
Wachttijden NZA okt 2018.csv13.89 KB