Contact Spoed

Gedenkdag in het Ikazia Ziekenhuis

02 november 2019 - 10:00
Op zaterdag 2 november vindt de jaarlijkse gedenkdag voor nabestaanden plaats in het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam. Van 10.00 tot 14.00 uur kan iedereen het Auditorium ( de kapel van het ziekenhuis) vrij binnenlopen.

Als iemand die je dierbaar is in het ziekenhuis is overleden, wordt het ziekenhuis een extra bijzondere plek. Daarom organiseren we in Ikazia eenmaal per jaar een Gedenkdag voor nabestaanden om in het ziekenhuis bij het verlies stil te kunnen staan.

Dit jaar is de Gedenkdag op zaterdag 2 november. Van 10.00 tot 14.00 uur kan iedereen het Auditorium ( de kapel van het ziekenhuis) vrij binnenlopen. Er klinkt muziek en er staan bloemen.

Ook is er de mogelijkheid om een kaars aan te steken, een gedicht te lezen of iets te schrijven in het gedenkboek. Ieder kan op zijn of haar eigen manier vorm geven aan het gedenken.

De geestelijk verzorgers van het ziekenhuis zijn op de achtergrond aanwezig voor diegenen die behoefte hebben aan een gesprek.

“Als ik langs het Ikazia rijd, moet ik er weer aan denken:
hoe mijn moeder daar gestorven is…
Zo’n plek blijft altijd bijzonder.
Fijn om daar een moment bij stil te kunnen staan!”

Herdenkingsbijeenkomst voor ouders van overleden kinderen gaat niet door

Let op: De herdenkingsbijeenkomst voor ouders van overleden kinderen, die jaarlijks georganiseerd wordt vanuit het Moeder & Kind Centrum, gaat NIET door.

Natuurlijk bent u wel van harte welkom om langs te komen tijdens de reguliere gedenking van 10.00 tot 14.00 uur in ons auditorium.