Contact Spoed
Tekstgrootte

Ineke en Nico over de cliëntenraad van Ikazia

Werken voor de cliëntenraad van Ikazia

Ineke Ruissen en Nico van Stam sloten zich in 2020 aan bij de cliëntenraad van het Ikazia Ziekenhuis. Zij vertellen graag waarom zij ervoor kozen lid van de cliëntenraad te worden.

Ineke Ruissen: "Boeiend om zo bij zorg betrokken te zijn."

“Het Ikazia Ziekenhuis ken ik al vele jaren. Toen ik de opleiding tot verpleegkundige aan de Prinses Margrietschool volgde, liepen daar ook medewerkers van Ikazia rond. Later werkte ik een paar jaar als invallend stomaverpleegkundige in dit ziekenhuis. Toen al was betrokkenheid bij de patiënt heel belangrijk. Mijn partner heeft dat later als patiënt ook ervaren.

Op een andere manier betrokken bij de zorg

"Nadat ik met vervroegd pensioen ging, zocht ik werk in de zorg. Een functie in de cliëntenraad van het Ikazia Ziekenhuis bood mij de kans om op een andere manier bij de zorg betrokken te zijn. Je denkt vanuit patiënten belang mee over het beleid van het ziekenhuis. Zo ontdek je bovendien wat er komt kijken bij het reilen en zeilen van een ziekenhuis. Echt boeiend, vooral omdat de cliëntenraad hier bijzonder serieus genomen wordt. 

Mijn hart ligt bij patiëntgerichte zorg, daar wil ik me ook binnen de cliëntenraad graag extra voor inzetten.”

Nico van Stam: "Ik zet me graag in voor het welzijn van anderen."

“Het Ikazia Ziekenhuis is hét ziekenhuis voor ons. Mijn familie heeft ervaring met verschillende afdelingen en wat daar telkens opvalt, is de warme zorg en aandacht voor het hele gezin. Het is mooi om te ervaren dat die kwaliteit in de loop der jaren alleen maar verder ontwikkeld is.

Met een brede blik meedenken over het welzijn van diverse patiëntengroepen

Toen ik een advertentie zag over een functie in de cliëntenraad, was ik meteen enthousiast. In de cliëntenraad denk je met een brede blik mee over het welzijn van een diverse patiëntengroep. Daarover ga je bijvoorbeeld in gesprek met de Raad van Bestuur of de afdeling Kwaliteit en je bezoekt interne bijeenkomsten. Je doet bestuurlijke ervaring op en verbreedt je netwerk. Dat spreekt me aan. 

Ik zet mij graag in voor anderen, bij voorkeur vanuit een functie die bij me past. Daar sluiten de identiteit en kernwaarden van Ikazia prima op aan. Deze functie is een verrijking van mijn werk en leven.”