Heup/Knie-operatie

Beter bewegen in Ikazia

Beter bewegen Bij Ikazia maakt het mogelijk de verblijfsduur in het ziekenhuis na een nieuwe heup of knie te beperken tot 4 dagen. Dit is inclusief de dag van operatie. Dus als u bijvoorbeeld op maandag wordt geopereerd gaat u donderdag met ontslag. Uw ontslag is afhankelijk van uw herstel en thuissituatie. Als het na 4 dagen niet mogelijk is naar huis te gaan, kunt u de revalidatie voortzetten in een zorghotel. Ikazia werkt hiervoor samen met Zorgwaard en Laurens Intermezzo Zuid. De locatie van Laurens bevindt zich tegenover het Ikazia Ziekenhuis. 

Door het geven van uitgebreide informatie vooraf kunt u zich als patiënt goed voorbereiden op wat er staat te gebeuren. Daarom is er een informatiedag voorafgaand aan de operatie. Hier krijgt u uitleg over de ingreep en een film over de opname en revalidatie. Tevens wordt u individueel gescreend en onderzocht door de anesthesist, fysiotherapeut en orthopedisch verpleegkundige. Om goed voorbereid te zijn is het noodzakelijk dat u deze informatiedag bijwoont. Voorafgaand aan deze informatiedag dient u digitaal een vragenlijst in te vullen.

Na het bijwonen van de informatiedag bestaat de mogelijkheid om een film m.b.t. de revalidatie en opname thuis nog eens rustig te bekijken. Ook kunt u informatie vinden onder het kopje patiëntfolders.