Contact Spoed
Tekstgrootte

Afsluiting Heinenoordtunnel van vrijdag 26 juli 22.00 uur tot vrijdag 9 augustus 05.00 uur

Rijkswaterstaat renoveert de Heinenoordtunnel in de A29. Tot eind 2024 is de tunnel daarvoor regelmatig afgesloten. In nachten, weekenden en in de zomervakantie.

Tijdens de afsluitingen rijden de bussen van Connexxion en Arriva conform de normale dienstregeling. Bussen rijden in 1 richting door de Heinenoordtunnel in de A29 en in de andere richting door de buis van het landbouwverkeer van de Tweede Heinenoordtunnel. Hierdoor is de bus ook in de weekenden een goed en - afhankelijk van herkomst en bestemming - een sneller alternatief voor de auto. Een OV-chipkaart is niet nodig, in- en uitchecken kan met een betaalpas. Meer informatie op www.ovpay.nl
De dienstregeling voor de bussen is te raadplegen via connexxion.nl/renovatieheinenoordtunnel en via 9292.

Overtocht pont voor (brom)fietsers en motoren gratis

Tijdens de afsluitingen is de overtocht bij het veer tussen Nieuw-Beijerland en Hekelingen (Spijkenisse) is gratis voor (brom)fietsers, scooters en motoren. Het veer vaart dagelijks van 05.30 tot 23.00 uur. De overtocht voor auto’s (inclusief inzittenden) en voetgangers is niet gratis. De veerdiensten Rhoonsveer en Puttershoek varen tussen september en mei niet in de weekenden.

Meer informatie over de renovatie Heinenoordtunnel

Meer informatie over de planning van de werkzaamheden en de renovatie van de Heinenoordtunnel vind je op: rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel.

Daar lees je ook welke maatregelen Rijkswaterstaat treft om de hinder te beperken en wat je zelf kunt doen.