Contact Spoed
Tekstgrootte

De 2500ste bevalling in het Ikazia Ziekenhuis

In twee maanden tijd vijfhonderd bevallingen! Met de geboorte van baby Loa komt het totaal aantal bevallingen van dit jaar in het Rotterdamse Ikazia Ziekenhuis op vijfentwintighonderd. In dit tempo lijkt het erop dat 2020, wat betreft bevallingen, een recordjaar voor Ikazia wordt.

"We zijn erg gelukkig"

Op zondag 8 november om 17.57 uur beviel mevrouw Van der Mooren van haar eerste kindje in het Moeder en Kind Centrum van het Ikazia Ziekenhuis. Traditiegetrouw verblijdde de heer Kievit, Algemeen Directeur, de kersverse ouders met een bos bloemen, een knuffel en een kinderstoeltje.

Zaterdag werd mevrouw Van der Mooren ingeleid en zondag, aan het begin van de avond, kwam wondertje Loa ter wereld. “Alles ging goed. Het was pittig maar we zijn heel erg gelukkig.”

"Iedereen is heel aardig en ze helpen je snel"

Recent verhuisd vanuit Rotterdam naar Puttershoek hebben de heer en mevrouw Van der Mooren bewust gekozen voor Ikazia. “Ikazia staat goed aangeschreven. Iedereen hier is heel aardig en ze helpen je snel als je ergens hulp bij nodig hebt.”

2500e-2020-bevalling-Rotterdamse-Ikazia-Ziekenhuis.jpg

Over het Moeder en Kind Centrum

Binnen het Moeder en Kind Centrum van Ikazia staat het gezin centraal. De geboorte- en kraamsuites geven een gevoel van thuis. Daarbij hebben de kersverse ouders de zekerheid van medische zorg vlakbij. 

Na de geboorte blijven ze op een eigen kamer om zo veel mogelijk tijd samen door te brengen.