Contact Spoed
Tekstgrootte

Drieling geboren in Ikazia

In Ikazia zijn gemiddeld drieduizend bevallingen per jaar, maar de geboorte van een drieling maken we bijna nooit mee. Eerder deze maand was het zo ver: er kwamen drie mooie jongens ter wereld.

Dankbaar
Moeder Nuray: “We hebben al een dochter van 20 en een zoon van 11, dus toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, waren mijn man en ik echt wel even in shock. Toen het ook nog eens een drieling bleek te zijn, konden we het helemaal niet geloven. We twijfelden zelfs of de verloskundige het wel goed had gezien. Maar het was echt zo: er waren drie kindjes te zien op de monitor. De zwangerschap is goed verlopen, maar ik vond het wel een spannende tijd omdat er bij een drieling meer kans is op vroeggeboorte. Gelukkig gaat het goed met ze en daar zijn we ontzettend dankbaar voor.”

Welkom

Dochter Arzu: “Ik heb altijd meer broertjes of zusjes gewild, en nu heb ik er ineens drie bij! Ik ben zo ontzettend blij. Mijn moeder spreekt niet zo goed Nederlands, dus ik ben bij haar vanwege de taal. Het is heel mooi om zo betrokken te zijn. De zorgverleners zijn erg lief voor ons, maar we kijken er ook naar uit om met elkaar naar huis te gaan. Twee maanden geleden zijn we zelfs verhuisd naar een ruimere woning vanwege de komst van mijn drie broertjes. Ze zijn meer dan welkom.”