Contact Spoed
Tekstgrootte

Duizendste bevalling in het Ikazia Ziekenhuis

Rotterdam- Op vrijdag 8 mei beviel mevrouw Stawarz van haar eerste kindje in het Moeder en Kind Centrum van het Ikazia Ziekenhuis. Met de komst van baby Jagoda viert het ziekenhuis haar duizendste bevalling van dit jaar. Het Poolse gezin werd verrast met een bos bloemen, een knuffel en een kinderstoeltje.

"Dat we naar huis mogen, is het allermooiste cadeau"

Mevrouw Stawarz en meneer Pomietlarz werden vrijdag om 15.42 uur trotse ouders van een prachtige dochter, genaamd Jagoda. De familie geeft aan erg blij te zijn met de zorg rondom de bevalling. 

Mevrouw Stawarz: “Het was geen gemakkelijke bevalling en Jagoda had geen goede start. Gelukkig werden we heel goed bijgestaan en konden we bij onze dochter blijven. Ik vind het heel bijzonder dat de geboorte van Jagoda de duizendste bevalling in Ikazia was. We zijn heel blij met de cadeautjes maar het allermooiste cadeau is dat we zojuist hebben gehoord dat we vandaag naar huis mogen.”

Over het Moeder en Kind Centrum

Binnen het Moeder en Kind Centrum van Ikazia staat het gezin centraal. De geboorte- en kraamsuites geven een gevoel van thuis. Daarbij hebben de kersverse ouders de zekerheid van medische zorg vlakbij. Na de geboorte blijven ze op een eigen kamer om zo veel mogelijk tijd samen door te brengen.

v.l.n.r.: mw. Spaans, verpleegkundige, dokter Snijder, gynaecoloog, dhr. Pomietlarz, mw. Stawarz, Jagoda Pomietlarz en dokter Wildenberg, arts-assistent