Contact Spoed
Tekstgrootte

Duizendste bevalling van 2022 in het Ikazia Ziekenhuis

Op zondagavond 1 mei beviel mevrouw Dekker van haar eerste kindje in het Moeder en Kind Centrum van het Ikazia Ziekenhuis. Met de komst van baby Noah viert het Rotterdamse ziekenhuis haar duizendste bevalling van dit jaar. De kersverse ouders werden volgens traditie verrast met een knuffel, het speciale Ikazia kinderstoeltje en een bos bloemen.

Geboorte Noah duizendste bevalling

Mevrouw en meneer Dekker uit Oud-Beijerland werden zondag 1 mei om 22.21 uur trotse ouders van een prachtige zoon, Noah. Hij is het eerste kind van meneer en mevrouw.

'Ik wilde in Ikazia bevallen'

“Al vanaf het begin wist ik dat ik in Ikazia wilde bevallen. Ik ben hier zelf ook geboren dus dat maakt het extra bijzonder. En dan óók nog de duizendste en verrast worden met deze mooie cadeaus. 

Doordat de ontsluiting langer op zich liet wachten en ik heel moe werd is uiteindelijk in goed overleg besloten om een keizersnede te doen. Al het personeel is zo ontzettend lief en zorgzaam. Daardoor waren wij ook rustiger en konden we het allemaal wat meer laten gebeuren. 

Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven dat hij er nu echt is.”

Over het Moeder en Kind Centrum

Binnen het Moeder en Kind Centrum van Ikazia staat het gezin centraal. De geboorte- en kraamsuites geven een gevoel van thuis. Daarbij hebben de kersverse ouders de zekerheid van medische zorg vlakbij. Na de geboorte blijven ze op een eigen kamer om zo veel mogelijk tijd samen door te brengen.

Duizendste-bevalling-in-het-Ikazia-Ziekenhuis-foto.jpgv.l.n.r.: Dhr. Kievi, Juliëtte (obstetrieverpleegkundige), papa en mama van Noah, Jeannette (klinisch verloskundige), Aucke (klinisch verloskundige)