Contact Spoed
Tekstgrootte

E-Kazia Shuttle Service: Stap in!

In 2016 maakte de Mee-Ga-Mobiel plaats voor de E-Kazia Shuttle Service. De golfkar, die in 2012 zijn intrede deed, was na een aantal trouwe dienstjaren aan vervanging toe. Patiënten en bezoekers maakten de afgelopen jaren graag gebruik van de gratis lift van en naar de parkeergarage. Dat er een opvolger moest komen voor de Mee-Ga-Mobiel was zeker. Die werd dan ook met zorg en aandacht uitgekozen.

Aanschaf van de auto's

Vrijwilliger Ed Balneger, één van de chauffeurs van de shuttle service, was nauw bij de aanschaf betrokken.

Ed Balneger: “Na uitgebreid vooronderzoek ben ik samen met collega Jeroen van der Schrier, Strategisch Inkoper bij Ikazia, verschillende autodealers afgegaan. Toen we in de Nissan E-NV200 Evalia gingen zitten, voelden we direct dat dit dé auto moest zijn. Ruim, praktisch, in de winter lekker warm en net zo groen als zijn voorganger. 

Met hulp van financiële steun van donateurs van de Stichting Vrienden van Ikazia werden twee auto’s aangeschaft.”

De naam voor de service

Voor de nieuwe auto’s en de bijbehorende service werd een aansprekende naam gezocht. Hiervoor maakten we een prijsvraag. 

Er kwamen ruim 100 inzendingen binnen. Uit die inzendingen is een mooie compilatie gemaakt: E-kazia Shuttle Service. Stap in! Een naam die eer doet aan de service en het nieuwe model, met een verwijzing naar Ikazia, elektrisch rijden en natuurlijk de service voor onze patiënt. Stap maar in! 

De shuttles rijden van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur tussen de parkeergarage en de ingang van het ziekenhuis en worden bestuurd door speciaal opgeleide vrijwilligers. Per rit kunnen zij vier volwassenen vervoeren.

Stappen graag in

Piet Poortvliet en Wilfred Sedoc zijn twee van de in totaal 22 chauffeurs die met de shuttle rijden: “Toen de nieuwe auto’s er net waren twijfelden de patiënten nog weleens of ze zomaar in konden stappen zonder te betalen. De auto’s zien er ook zo mooi uit! 

De E-Kazia Shuttle Service is inmiddels net zo’n begrip in Ikazia als de voorganger; patiënten en bezoekers stappen maar al te graag in.”

Meer dan alleen sturen

Het geeft de heren veel voldoening om met de shuttle te rijden, nieuwe mensen te ontmoeten en anderen te helpen. 

“Het werk gaat verder dan het besturen van een auto. We beantwoorden vragen over het parkeren, helpen met uitstappen, wijzen de weg, bieden een luisterend oor als patiënten zenuwachtig zijn voor het bezoek aan het ziekenhuis. Het is mooi werk en op deze nieuwe E-kazia Shuttle helemaal!