Contact Spoed
Tekstgrootte

Kijk hier de online bijeenkomst kinderwens of zwangerschap en corona-vaccinatie terug

Bij zwangere vrouwen en vrouwen met een kinderwens bestaat veel onzekerheid over de gevolgen van een corona-vaccinatie. Door alle berichten is het moeilijk om te bepalen wat de juiste keuze is. Het Ikazia Ziekenhuis organiseerde daarom in december 2021 een webinar over kinderwens of zwangerschap en corona-vaccinatie.

Goed geïnformeerd een keuze maken

Het doel van de informatiebijeenkomst is om informatie te geven over de vaccinatie en zwangerschap of kinderwens, zodat vrouwen zelf een goed geïnformeerde keuze kunnen maken. Gynaecologen en verloskundigen vanuit Ikazia geven antwoord op alle vragen van zwangeren en mannen/vrouwen die zwanger willen worden.

Gynaecoloog Bangma: “Het is heel belangrijk om goed over vaccineren na te denken. Het vaccin is echt veilig. Het risico op corona is groot en het is gevaarlijk, zeker als je zwanger bent.” Bovendien: "Er zijn nu honderdduizenden vrouwen gevaccineerd in de zwangerschap en we hebben nul aanwijzingen dat het schadelijk is. Wat we wél weten: corona brengt veel risico’s met zich mee bij zwangere vrouwen.”

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Bekijk hier de antwoorden op veel gestelde vragen.

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen of twijfel je nog over vaccinatie? Neem contact op met de twijfellijn via telefoonnummer: 088- 755 57 77