Contact Spoed

Geboorteloket extra service voor ouders van pasgeboren kindjes

Het Ikazia Ziekenhuis heeft vanaf vandaag (7 januari 2016) een geboorteloket. Het geboorteloket is er speciaal voor de aangifte van baby’s waarvan de moeder na de bevalling nog even in het ziekenhuis moet blijven. Het geboorteloket is een samenwerking tussen gemeente Rotterdam en het ziekenhuis.

Gezinsgerichte zorg

De eerste aangifte op donderdagmorgen 7 januari kreeg een feestelijk tintje. Wethouder Adriaan Visser (o.a. Dienstverlening) en directeur patiëntenzorg Karl Foets van Ikazia waren hierbij aanwezig.

Eerste aangifte geboorteloket Ikazia Ziekenhuis Rotterdam
De heer Cinar was de eerste die zijn pasgeboren dochtertje Havin kwam aangeven.

"Mooi dat we deze extra service samen met het Ikazia Ziekenhuis kunnen bieden. Zij stellen de ruimte beschikbaar, wij de mensen en de materialen, " reageert Adriaan Visser. "Het is prettig dat ouders, ook als moeder nog even moet blijven, samen hun kindje kunnen aangeven. Het concept past uitstekend bij onze gezinsgerichte zorg waarbij ouders en kind zoveel mogelijk samen zijn," aldus Karl Foets.

Geboorteloket Ikazia

Aangifte doen van pasgeboren baby’s moet binnen enkele dagen gebeuren bij de gemeente, in Rotterdam bij de Stadswinkel. Speciaal voor de aangifte van baby's waarvan de moeder na de bevalling nog even in het ziekenhuis moet blijven, is er het geboorteloket. 

Bereikbaarheid geboorteloket

Het loket is in Ikazia te vinden in het Moeder en Kindcentrum op de 8e verdieping. De openingstijden zijn vanaf 1 januari 2017 maandag, woensdag en vrijdag van 8 tot 12 uur. Ouders kunnen op afspraak hun kindje daar aangeven. Het maken van een afspraak kan bij balie op de kraamafdeling.