Contact Spoed
Tekstgrootte

Hartrevalidatiecentrum Rijnmond Zuid biedt nu ook bewegingsprogramma dicht bij huis

Het Hartrevalidatiecentrum Rijnmond Zuid heeft een dependance geopend in het Spijkenisse Medisch Centrum. Met de opening van deze nieuwe locatie aan de Ruwaard van Puttenweg 550 te Spijkenisse, biedt het Hartrevalidatiecentrum nu ook het beweegprogramma ‘dicht bij huis’ aan.

Goede nazorg dicht bij huis

Het beweegprogramma is bedoeld voor patiënten die uit het ziekenhuis zijn ontslagen na een hartinfarct, dotterbehandeling, bypass- of klepoperatie aan het hart. Ook mensen met andere hartaandoeningen kunnen in aanmerking komen voor het beweegprogramma. Dankzij de training, onder begeleiding van een fysiotherapeut, kunnen patiënten in zes tot twaalf weken hun conditieniveau opbouwen en verbeteren.

Gijs Nollen, cardioloog in Ikazia: “In ons Hartrevalidatiecentrum, tegenover het Ikazia Ziekenhuis (aan de Jan Ligthartstraat 95 in Rotterdam) bieden we het volledige hartrevalidatieprogramma aan waar alle patiënten in de regio terecht kunnen. Met de opening van de dependance in het Spijkenisse Medisch Centrum kunnen patiënten voor het beweegprogramma nu ‘dichter bij huis’ terecht. Met dit initiatief zorgen we voor een goede nazorg voor patiënten in onze regio door onze eigen medewerkers en cardiologen.”

Zorg op de juiste plaats

Het Hartrevalidatiecentrum Rijnmond Zuid is een initiatief vanuit het Ikazia Ziekenhuis en wordt aangeboden in samenwerking met de regionale cardiologische vakgroep. De vorming van deze regio vakgroep heeft geleid tot een intensivering van de samenwerking tussen het Ikazia Ziekenhuis, het Maasstad Ziekenhuis, Spijkenisse Medisch Centrum en Cardiologie Centrum Hoogvliet. Patiënten van deze ziekenhuizen kunnen hierdoor rekenen op snelle en juiste zorg op de juiste plaats.