Contact Spoed
Tekstgrootte

Ikazia breidt spreekuren uit

Het Rotterdamse Ikazia Ziekenhuis breidt het aantal spreekuren uit. Zo start op maandag 6 september een sportletselspreekuur waarbij meerdere specialismen betrokken zijn, zoals traumachirurgie, orthopedie, radiologie en fysiotherapie. Orthopedie richt zich ook op een enkel/voetpolikliniek en op een elleboogpolikliniek. Het doel hiervan is dat mensen sneller gezien en geholpen worden op één centrale plek in het Ikazia Ziekenhuis.

Voet- en enkelzorg

Kamiel Doorgeest is orthopedisch chirurg in Ikazia. “Vanaf 6 september houden wij twee keer per week een voetspreekuur met een gespecialiseerde voet-orthopedisch chirurg, orthopedische schoenmaker en een fysiotherapeut. Alle complexe voet- en enkelzorg kan zo behandeld worden. 

Een gespecialiseerd team staat klaar en richt zich volledig op voetproblematiek. Alles is in één afspraak geregeld. Patiënten hoeven dus niet terug te komen voor bepaalde zorg of verwezen te worden naar andere locaties of zorgverleners. Dat is voor patiënten heel prettig.”

210902_Persbericht-Ikazia-breidt-spreekuren-uit_lr.jpgKamiel Doorgeest, orthopedisch chirurg, aan het werk in het Ikazia Ziekenhuis.

Sportletselspreekuur

Simon Knops is algemeen chirurg en traumachirurg in het Ikazia Ziekenhuis. Ook werkt hij als clubarts bij Sparta. “Ik had al langer het idee om een sportletselspreekuur te starten. Sportblessures komen steeds vaker voor, doordat veel mensen lange tijd niet gesport hebben. 

Door te snel en ongetraind van start te gaan, kunnen blessures gemakkelijk ontstaan. Dat geldt niet alleen voor volwassenen, ook veel jongeren sporten fanatiek. Vaak wordt er in het weekend gesport, waarbij de meeste blessures optreden. Daarom houden we op maandag ons sportletselspreekuur.”

Binnen een week diagnose en behandelplan

Patiënten kunnen vrijwel direct bij het sportletselspreekuur terecht. Daarmee biedt Ikazia een snelle service aan patiënten, huisartsen en fysiotherapeuten. “Voorheen moesten patiënten soms naar verschillende afdelingen toe, maar dat is nu niet meer nodig” vertelt dokter Knops. 

“Op maandag zien we de patiënt en dan streven we naar een aanvullend onderzoek, diagnose en behandelvoorstel binnen een week. Het is echt niet nodig om lang met klachten door te lopen. Door snel te handelen kan chronisch letsel soms worden voorkomen. Daar zetten wij ons graag voor in."