Contact Spoed
Tekstgrootte

Ikazia trots op nieuwe behandeling poliepen en vleesbomen

Veel vrouwen hebben last van poliepen en vleesbomen in de baarmoeder. Poliepen en vleesbomen kunnen onder andere zorgen voor hevig bloedverlies en pijn tijdens de menstruatie.

In het Ikazia Ziekenhuis kunnen poliepen en vleesbomen nu ook eenvoudig poliklinisch worden verwijderd wanneer mogelijk en gewenst. De gynaecologen werken hiervoor met de MyoSure; een apparaat met een camera en een instrument waarmee je in de baarmoeder kunt kijken en waarmee je weefsel direct kan verwijderen en afvoeren. Na de ingreep kan de patiënt direct weer naar huis.

Het Ikazia Ziekenhuis is trots deze behandeling als eerste ziekenhuis in Rotterdam aan te bieden.

Myosure

“Voorheen konden we een poliep of vleesboom alleen chirurgisch verwijderen op de operatiekamer”, legt Gynaecoloog B. Torrenga uit. “De patiënt moest hiervoor onder narcose worden gebracht met een ziekenhuisopname en eventuele nasleep van de narcose tot gevolg. Met de MyoSure kunnen we onze patiënten, wanneer mogelijk en gewenst, op de Polikliniek Gynaecologie helpen. 

De MyoSure maakt het mogelijk om in de baarmoeder te kijken en het weefsel direct te verwijderen en af te voeren. Omdat er in poliepen en vleesbomen geen zenuwweefsel zit, voel je vrijwel niets van de behandeling. Het kan alleen even pijnlijk zijn om de baarmoedermond te passeren met de MyoSure. Dat kunnen we eventueel verdoven. 

Na de ingreep kan de patiënt direct weer naar huis.”

Ervaring mevrouw Veenman

Mevrouw Veenman had last van bloedingsklachten en werd door haar huisarts verwezen naar de Gynaecoloog. Ze maakte een afspraak op het speciale menstruatiespreekuur in het Ikazia Ziekenhuis. 

Mevrouw bleek een poliep te hebben in haar baarmoeder die met de MyoSure kon worden verwijderd. “Er zat slechts een week tussen constatering en behandeling. Dat was fijn. Dokter Torrenga legde goed uit wat ik kon verwachten. Dat was heel prettig. 

Tijdens de behandeling werd ik plaatselijk verdoofd. Dit voelde als een speldenprikje. Van het verwijderen van de poliep merkte ik niets. Het was voorbij voordat ik er erg in had. De gynaecoloog en doktersassistentes hielpen mij er ook echt doorheen. Na een week had ik helemaal geen klachten meer. Fijn dat ik zo goed geholpen ben.”