Contact Spoed
Tekstgrootte

Ikazia en Maasstad Ziekenhuis willen samen Beschermde Wiegkamer maken

Stichting Beschermde Wieg, Ikazia Ziekenhuis en het Maasstad Ziekenhuis slaan de handen ineen voor de bouw van de Beschermde Wiegkamer in het Maasstad Ziekenhuis en vragen je hulp.

Beschermde Wiegkamer

Niet alle kinderen in Rotterdam-Zuid worden geboren in een omgeving zonder problemen. Bij een op de acht kinderen zijn er zoveel problemen dat de moeder besluit om haar baby weg te geven. De Beschermde Wiegkamer is een kamer waar een moeder heen kan gaan als ze (anoniem) hulp of een veilige plek zoekt voor haar pasgeboren baby.

Samenwerking Ikazia, Maasstad en Stichting Beschermde Wieg

Stichting Beschermde Wieg, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en meer dan 25 verloskundigenpraktijken in de omgeving willen duidelijk maken dat het belangrijk is dat deze kamer er komt. Zij zien elke dag kwetsbare zwangere vrouwen die niet-gepland en niet-gewenst zwanger zijn. 

Er zijn ook vrouwen die geen hulp durven te zoeken tijdens de zwangerschap of bevalling. Vaak zijn ze bang voor hun eigen leven of dat van hun ongeboren kind. 

Deze kamer geeft de moeder in nood de kans om haar kind in een veilige omgeving achter te laten waar meteen (medische) hulp beschikbaar is.

Help ons deze kamer mogelijk te maken

Om er voor te zorgen dat de Beschermde Wiegkamer er komt, zijn we op zoek naar mensen of bedrijven die ons willen steunen met een gift.
Op de pagina beschermde wiegkamer kunt u een bedrag naar keuze geven voor de Beschermde Wiegkamer. Alle beetjes helpen.

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/pcesq0PUaCU

RTV Rijnmond uitzending over Beschermde Wiegkamer

Luister hier naar het RTV Rijnmond uitzending over de Beschermde Wiegkamer.