Contact Spoed
Tekstgrootte

Ikazia Ziekenhuis neemt nieuwe kinderafdeling in gebruik

Het Rotterdamse Ikazia Ziekenhuis opende dinsdag 2 november de deuren van een nieuwe kinderafdeling. Op deze kinderafdeling springen kleurrijke wand- en vloertekeningen van Rotterdamse iconen en dieren in het oog.

Feestelijk in gebruik genomen

Johan de Kat is manager van het Moeder en Kind Centrum in Ikazia en vertelt: “De afdeling is voor patiënten tussen de 0 en 18 jaar en werd vandaag feestelijk in gebruik genomen. 

De kinderen die momenteel in het ziekenhuis verblijven, werden welkom geheten door twee CliniClowns, kregen tijdens de lunch pannenkoeken met fruit en het kleurboek “Coloring the City” cadeau, getekend door Yana Vlasova. Zij ontwierp de afbeeldingen die op de kinderafdeling te zien zijn en maakte dit kleurboek van Rotterdam.”

Ikazia-Ziekenhuis-neemt-nieuwe-kinderafdeling-in-gebruik.jpgIbtissame knipte samen met de Cliniclowns het lintje door

Healing environment

Het nieuwe ‘City Jungle’ interieur nodigt jonge patiënten uit tot spelen en bewegen en dat bevordert het herstelproces. “Een omgeving die bijdraagt aan herstel noemen wij ‘Healing Environment’ (letterlijk: helende omgeving)” vertelt Johan de Kat. “Deze afdeling is daar een goed voorbeeld van. Een mooie speelkamer, getekende dieren en vrolijke kleuren maken een verblijf in het ziekenhuis minder spannend. Ook in een ziekenhuis kunnen kinderen plezier hebben. 

De Stichting Vrienden van Ikazia heeft dit mede mogelijk gemaakt. De afdeling zou vorig jaar al in gebruik genomen worden, maar door de uitbraak van het coronavirus is dit uitgesteld. Begin volgend jaar is de officiële opening maar we zijn ontzettend blij dat we sinds vandaag onze nieuwe kinderafdeling in gebruik kunnen nemen.”