Contact Spoed
Tekstgrootte

Ikazia Ziekenhuis sluit aan bij Rotterdams klimaatakkoord

Samen met Rotterdamse ziekenhuizen Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Maasstad Ziekenhuis, Het Oogziekenhuis Rotterdam en de zorginstelling Rijndam Revalidatiecentrum, sluit Ikazia zich aan bij het Rotterdams Klimaatakkoord. De zorginstellingen gaan samenwerken met als doel: minder milieuvervuiling en minder vrijkomen van CO2-.

Klimaattafel voor gezonder Rotterdam

De samenwerking, ook wel ‘klimaattafel’ genoemd, is donderdagavond 20 januari, online gestart. Met deze nieuwe klimaattafel zetten we ons samen in om zorg te leveren met minder afval en minder Co2 in de lucht voor een gezonder Rotterdam.

Ikazia-Ziekenhuis-zegt-ja-op-Rotterdams-klimaatakkoord.jpg

Minder afval en CO2 vervuiling

De ziekenhuizen gaan onder andere letten op de hoeveelheid afval en hoe dit minder kan. Het medisch afval van operatiekamers is goed voor ongeveer 80 procent van de vervuiling die van ziekenhuizen komt. Ook gaat er gekeken worden naar de materialen die gebruikt worden en het besparen van energie. 

Het uiteindelijke doel is om duidelijke klimaat-afspraken te maken. Minder CO2 vervuiling in de stad betekent een schonere lucht en een betere gezondheid voor iedereen.

Over het Rotterdamse Klimaatakkoord

Sinds 2019 heeft de gemeente al met meer dan 100 verschillende partijen afspraken gemaakt over het verbeteren van het klimaat door anders om te gaan met afval, energie en het gebruik van materialen.

Kijk voor meer informatie op de website Rotterdams Klimaatakkoord.