Contact Spoed

Informatie en veelgestelde vragen over uw bezoek aan Ikazia

U loopt in het Ikazia Ziekenhuis geen extra risico op het oplopen van het coronavirus. We volgen het landelijke beleid (RIVM) om verspreiding te voorkomen. Toch kunnen we ons voorstellen dat u vragen heeft. We hebben daarom op deze pagina informatie en antwoorden op veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Als er nieuwe informatie is, worden de antwoorden aangepast of aangevuld.

Ook de extra maatregelen en het laatste nieuws over de coronasituatie in Ikazia zullen we aanvullen als er nieuwe informatie is. 

Veelgestelde vragen over de maatregelen en uw bezoek aan Ikazia

 • Ja, maar helaas kunnen we niet alle patiënten tegelijk zien. Dit komt omdat we in de gangen en de wachtkamers van het ziekenhuis 1.5 meter afstand van elkaar moeten houden. Dit is belangrijk voor uw veiligheid en die van onze medewerkers.

  Neem contact op met de polikliniek waar u een afspraak wilt maken om te kijken wat er mogelijk is.

  Door het coronavirus gelden er extra maatregelen voor een bezoek aan ons ziekenhuis. 

 • Bel dan met de polikliniek waar u een afspraak wilt maken om te kijken wat er mogelijk is.

 • Bel dan met de polikliniek Radiologie om een afspraak te maken.

 • Bel dan met de Bloedafname polikliniek om een afspraak te maken.

 • Als het kan, doen we de controle afspraak via de telefoon. 

  Iedere dag worden de dossiers van alle zwangeren die een poliklinische afspraak hebben, door gynaecologen beoordeeld. Zij beoordelen of uw afspraak via de telefoon kan.

  Wel is het belangrijk dat u ook bij klachten die niets te maken hebben met het coronavirus via de telefoon contact met ons blijft opnemen.

 • Bel met uw verloskundige of gynaecoloog en overleg wat te doen in uw situatie.

 • Na uw afspraak verlaat u zo snel mogelijk het ziekenhuis. Een vervolgafspraak wordt met u via de telefoon gemaakt. 

  Is er spoed? Dan wacht u na uw afspraak in de wachtkamer totdat de doktersassistente een spoedafspraak voor u gemaakt heeft.

 • Nee, kom alleen! Om het risico op besmetting zo klein mogelijk te maken, is het niet toegestaan om begeleiding mee te nemen. 

  Het is wel toegestaan om u door iemand te laten afzetten bij de hoofdingang van het ziekenhuis; uw begeleider mag niet mee naar binnen.

 • Om het risico op besmetting zo klein mogelijk te maken, mogen er op sommige afdelingen maximaal 2 bezoekers per patiënt per dag voor een halfuur langskomen.  De enige uitzondering geldt voor een bezoek aan uw eigen kind op de Kinderafdeling of de afdeling Neonatologie en bij terminale patiënten. Bij een bevalling mag uw partner aanwezig zijn.

  Het is ook niet toegestaan om begeleiding mee te nemen tijdens een afspraak of onderzoek op de polikliniek. Het is wel toegestaan om een patiënt bij de hoofdingang van het ziekenhuis af te zetten; u mag niet mee naar binnen. Op het voorterrein staat een tent waar u kunt wachten.

  Als u griepverschijnselen heeft zoals neusverkoudheid, koorts, hoesten en/of kortademigheid) of in contact bent geweest met een persoon bij wie het coronavirus is vastgesteld, vragen wij u thuis te blijven en telefonisch contact op te nemen met uw huisarts of de GGD.

 • Nee, u loopt in het Ikazia Ziekenhuis geen extra risico op het oplopen van het coronavirus. We volgen het landelijke beleid (RIVM) om verspreiding te voorkomen. 

  Mocht u griepachtige klachten krijgen, neem dan telefonisch contact op met de huisarts of de GGD.

 • Nee, u loopt in ons ziekenhuis geen extra risico. 

  Om het risico op besmetting zo klein mogelijk te maken, mogen er op sommige afdelingen maximaal 2 bezoekers per patiënt per dag voor een halfuur langskomen.  De enige uitzondering geldt voor een bezoek aan uw eigen kind op de Kinderafdeling of de afdeling Neonatologie en bij terminale patiënten. 

  Bij een bevalling mag uw partner aanwezig zijn.

 • Nee, u hoeft zich geen zorgen te maken. 

  Alle medewerkers worden goed in de gaten gehouden en gecontroleerd.

 • Uw naaste of familielid is opgenomen op een van onze corona-afdelingen. Hieronder vindt u belangrijke informatie.

  • Bezoek is helaas niet toegestaan, behalve als de arts dit aangeeft;
  • Bloemen of planten zijn niet toegestaan;
  • Contact met uw naaste is mogelijk via eigen telefoon of tablet (bellen en video);
  • Als uw naaste geen eigen tablet of telefoon heeft, is het mogelijk om via de afdelingstelefoon te (video) bellen. Neem hiervoor contact op met de afdeling;
  • Familieleden moeten thuis twee weken in quarantaine blijven.

  Voor meer informatie kunt u bellen met:
  corona verpleegafdeling: T: 010- 290 5261
  corona Intensive Care: T: 010- 290 2260 of T: 010- 290 2270

 • In overleg met de arts is bezoek op de corona- IC in sommige gevallen mogelijk. 

  Neem voor meer informatie contact op met uw contact persoon op de intensive care.

 • Op het voorterrein van Ikazia geeft u de schone was aan een van onze medewerkers. Zij zullen zorgen dat deze was bij uw naaste komt en geven u mogelijk meteen de vuile was.

 • Onze medewerkers dragen alleen een mondmasker als dit moet voor de behandeling. Al onze zorgverleners worden goed in de gaten gehouden en mogen alleen werken als ze geen klachten hebben. 

  Wij volgen hierin het landelijke beleid van de RIVM.