Contact Spoed
Tekstgrootte

Meniscusoperatie binnen twee weken in Ikazia.

De polikliniek Orthopedie van het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam heeft een zogenoemde ‘one-stop meniscus’ mogelijkheid. Hierdoor kunnen patiënten met meniscusproblemen binnen drie weken zijn gescreend én, als dat nodig is, geopereerd.

Voorwaarden

“Om die snelheid te kunnen bieden, stellen we wel een aantal voorwaarden”, legt orthopeed Campo uit. 

“Zo moet een patiënt onder de 60 jaar zijn, moet de scheur in de meniscus al zijn vastgesteld door de huisarts of via een MRI én moet de patiënt relatief gezond zijn. Díe eerste noodzakelijke screening vindt via de telefoon plaats. Daarna heeft de patiënt binnen 1 week een afspraak bij de orthopeed op het speciale spreekuur in de polikliniek in Ridderkerk. Als een operatie inderdaad zinvol blijkt, volgt aansluitend een pre-operatieve beoordeling. 

De daadwerkelijke operatie vindt dan vervolgens binnen twee weken plaats.”

Patiënten nog sneller helpen

Meniscusproblemen zijn heel hinderlijk in het dagelijkse leven. “(Trap)lopen, knielen, hurken, autorijden of fietsen gaat bijvoorbeeld een stuk lastiger als je je knie niet meer goed kan buigen. Veel, met name in het arbeidsproces participerende, patiënten zijn gebaat bij een snelle behandeling. 

We zijn er trots op dat we onze patiënten nu nóg sneller kunnen helpen dan voorheen. Zo werken we in Ikazia continu aan ‘Beter’.”