Contact Spoed
Tekstgrootte

Nieuwe pepchalk op de stoep bij Ikazia: we zijn jullie niet vergeten, houd vol

Kunstenaar Eva van Woerkom maakte vandaag, dinsdag 31 maart, op de stoep voor het Ikazia Ziekenhuis een tweede “pepchalk”.

Een glimlach bezorgen

Eva: “Als je iemand op straat ziet, weet je niet hoe die persoon zich voelt. Met mijn pepchalks hoop ik mensen die het nodig hebben een glimlach te bezorgen. Voor de medewerkers van Ikazia is het nu drukker dan ooit, de patiënten hebben het zwaar maar ook hun geliefden die niet op bezoek mogen komen. Deze boodschap is dan ook voor iedereen: “We zijn jullie niet vergeten, houd vol.”

Nu nog harder nodig

“Ik kwam eigenlijk om mijn eerdere pepchalk te restaureren, maar toen ik daarmee bezig was, dacht ik: ik maak een nieuwe erbij, want het is nu nog harder nodig. Als ik aan het krijten ben, krijg ik veel leuke reacties. Zojuist kreeg ik twee euro om krijt te kopen en van een medewerker van Ikazia kreeg ik een kleurboek: echt superaardig.” 

Uit solidariteit met mede-krijttekenaars heeft Eva ook het hart, met het woord ‘Respect’ bijgewerkt, dat een vader met zijn zoon een paar weken geleden voor Ikazia hebben gemaakt.

Wekelijkse krijtspreuk

Op Valentijnsdag begon Eva met een wekelijkse krijtspreuk. “Ik maakte textielkunst en recyclesculpturen maar ik wilde graag iets laagdrempeligs creëren waar veel mensen van konden genieten. 

Voor sommige mensen is het gewoon krijt op de stoep, die lopen er aan voorbij, en andere mensen halen er iets positiefs uit.”