Contact Spoed
Tekstgrootte

Nieuwe Poliklinische Apotheek in het Ikazia Ziekenhuis: "Iedereen kan bij ons terecht"

Rotterdam is een apotheek rijker die ruim 8 uur per dag, vijf dagen per week open is.

Op 15 oktober 2020 begint de Poliklinische Apotheek van het Ikazia Ziekenhuis met de verstrekking van medicijnen en het geven van advies. De volledig ingerichte apotheek betekent een aanvulling op de zorg aan de patiënten en medewerkers van het ziekenhuis.

Uitbreiding voor de zorg aan de patiënt

Voor Ikazia is de nieuwe poliklinische apotheek een uitbreiding voor de zorg aan de patiënt. De patiënten die de polikliniek bezoeken kunnen direct na hun afspraak met de arts hun voorgeschreven medicatie ophalen en starten met de behandeling. Dit geldt ook voor alle medicatie voor patiënten die weer naar huis mogen na een klinische opname of dagbehandeling. Door het direct meegeven van de voorgeschreven medicatie hopen we de therapietrouw van de patiënten en de medicatieveiligheid te verbeteren.

Léonie van Soest, poliklinisch apotheker in Ikazia: “ De poliklinische apotheek kan alle geneesmiddelen die worden voorgeschreven door de medisch specialisten leveren. Het fijne is dat we korte lijnen hebben met de specialisten. Een eventuele vraag is snel gesteld en snel en accuraat beantwoord. Patiënten kunnen na hun bezoek aan de specialist direct met hun recept bij ons terecht. Daarnaast krijgen patiënten die weer naar huis gaan, direct na ontslag, hun medicatie en de bijbehorende uitleg”.

Zorg op de juiste plaats

De apotheek is zo ingericht dat de apothekersassistenten maximale tijd hebben voor de patiënten en de bijbehorende medicatiebegeleiding. Iedereen kan bij de Poliklinische Apotheek terecht: van patiënt tot bezoeker en van ziekenhuismedewerker tot omwonende.

De poliklinische apotheek is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00– 17.30 uur.

bloemen-voor-de-eerste-patiënt-van-de-nieuwe-poliklinische-apotheek-van-het-Ikazia-Ziekenhuis-Rotterdam.jpgBloemen voor de eerste patiënt van de nieuwe poliklinische apotheek Ikazia