Contact Spoed
Tekstgrootte

Online inzage in je eigen medische gegevens bij Ikazia

Sinds januari 2019 hebben patiënten van het Ikazia Ziekenhuis 24 uur per dag 7 dagen per week online inzage in hun eigen medische gegevens. Afspraken, uitslagen van onderzoeken, brieven van de dokter; ze zijn allemaal overzichtelijk te vinden in mijnikazia. Patiënten loggen met DigiD veilig in.

Ook bijvoorbeeld het invullen van de vragenlijst voor de operatie is mogelijk via het patientenportaal. Dat scheelt de patiënt tijd en bovendien zorgt het voor meer regie over het eigen zorgproces. Het is belangrijk dat patiënten mee kunnen praten over de eigen medische situatie en inzicht hebben in hun behandeltraject. Door mee te lezen in delen van het dossier kan een patiënt goed voorbereid op gesprek met de arts of behandelaar.

Sinds januari 2019 is er al ruim 20.000 keer ingelogd in het patiëntenportaal. Om nog extra aandacht te vragen voor online inzage in het patiëntendossier is ook in Ikazia een ‘dupp’zuil in de centrale hal te vinden. Duppen staat voor Digitale Uitwisseling tussen Patiënt en Professional. Digitaal toegang tot je eigen medische gegevens. Wat je moet doen om te kunnen duppen bij Ikazia is te lezen op https://www.ikazia.nl/mijn-ikazia

Ikazia. Beter voor Elkaar.