Contact Spoed
Tekstgrootte

Polikliniek Ridderkerk-Slikkerveer breidt uit met radiologie en bloedafname

Op de polikliniek van het Ikazia Ziekenhuis in Ridderkerk-Slikkerveer kunnen patiënten naast het bezoek aan hun arts, nu ook röntgenfoto’s laten maken en bloedprikken. Iedere donderdag en vrijdag kunnen patiënten met een verwijzing van de huisarts meteen terecht voor het maken van foto’s van het skelet en de gewrichten. Bloedprikken kan iedere maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Eerste patiënt radiologie warm onthaald

Als eerste patiënt op de nieuwe afdeling radiologie van de Ikazia polikliniek Ridderkerk-Slikkerveer, kreeg Nel Karel-Blommers uit Dordrecht een warm onthaal. 

Het is niet de eerste keer voor mevrouw Karel-Blommers op deze polikliniek. "Vanuit Dordrecht is het voor mij met de auto een stuk dichterbij dan de hoofdvestiging van Ikazia in Rotterdam Zuid. Ook is het gratis en makkelijker parkeren. Ik heb eigenlijk alleen maar goede dingen op te merken over deze locatie van Ikazia," aldus mevrouw Karel-Blommers. 

"Het is er heel gemoedelijk en de lijnen zijn kort."

Patiëntgerichte zorg

Met deze polikliniek kan Ikazia voor de bewoners van Ridderkerk en omstreken dicht bij huis kwaliteit van zorg leveren met de patiëntgerichte insteek die Ikazia zo kenmerkt. 

Oprechte interesse voor de patiënt en voor elkaar staat centraal in onze zorg. Deze patiëntgerichte aanpak geven we graag gestalte in samenwerking met de andere zorgverleners binnen Ridderkerk in het Gezondheidscentrum Slikkerveer.

Over Polikliniek Ridderkerk-Slikkerveer

Op 11 september 2018 heeft het Ikazia Ziekenhuis in samenwerking met de Coöperatie Medisch Specialistisch Bedrijf Ikazia U.A. (MSBI) een nieuwe polikliniek geopend in Ridderkerk–Slikkerveer als onderdeel van het Gezondheidscentrum Slikkerveer, Prinses Margrietstraat 42. 

Deze moderne polikliniek omvat vier spreek- en onderzoekskamers, twee verrichtingenruimtes en een ruimte geschikt voor röntgenonderzoek en bloedvatdiagnostiek.

Diverse specialismen leveren zorg op deze polikliniek, zoals Pijnbestrijding, Chirurgie, Gynaecologie, Interne Geneeskunde, KNO, Long, Neurologie, Orthopedie, Plastische chirurgie, MDL, Dermatologie en Urologie. Ook werken in zogenaamde zorgstraten diverse specialismen intensief samen zoals op het gebied van Vaat, Diabetes, OSAS en Carpaal Tunnel Syndroom. Binnen deze zorgstraten kunnen diagnostiek en behandeling hierdoor zeer kort na elkaar plaatsvinden, soms zelfs op één dag.