Contact Spoed

Poliklinieken weer langzaam open

Ook in Ikazia gaan we weer starten met afspraken op de poliklinieken. Dit doen we stap voor stap.

Helaas kunnen we niet alle patiënten tegelijk zien. Dit komt omdat we in de gangen en de wachtkamers van het ziekenhuis 1.5 meter afstand van elkaar moeten houden. Wij hebben een ouder gebouw met smallere gangen en kleinere wachtruimtes dan de nieuwe ziekenhuizen. Onze maatregelen zijn daarom ook strenger. Dit is belangrijk voor uw veiligheid en die van onze medewerkers.

U kunt daarom ook geen begeleiding meenemen naar het ziekenhuis.

Kinderen, zwangeren en kwetsbare patiënten

Patiënten kunnen naar de hoofdingang van het ziekenhuis gebracht worden maar gaan in hun eentje naar binnen. Uitzondering op deze regel geldt voor:

Begeleiders kunnen buiten het Ikaziaterrein wachten of in de tent bij de uitgang aan de achterkant. Let ook dan op alle maatregelen en houd 1.5 meter afstand van andere mensen.

Hoe gaan we de afspraken weer opstarten?

Onze artsen kijken met zorg welke patiënten als eerst gezien moeten worden. Dit zijn patiënten die zonder onze zorg de kans lopen snel zieker te worden. Zij hebben medische zorg nodig die niet langer uitgesteld kan worden.

Er wordt met alle patiënten contact opgenomen, ook als uw geplande afspraak niet doorgaat. Met u wordt dan gekeken of uw afspraak via de telefoon kan of dat de afspraak op een andere dag plaats kan vinden.

 • Belt u dan zelf met de polikliniek waar u een afspraak heeft.

 • Bel dan met de polikliniek waar u een afspraak wilt maken om te kijken wat er mogelijk is.

 • Wacht dan totdat het ziekenhuis contact met u opneemt

Uw bezoek aan het Ikazia Ziekenhuis

Als u naar het ziekenhuis komt meldt u zich bij een speciale tent vlak na de slagboom op het Ikazia terrein. Daar vragen wij u waar u voor komt.

 • Iemand stuurt u naar de hokjes voor polikliniekbezoek. Deze staan op het voorterrein van Ikazia. Hier worden een aantal vragen aan u gesteld i.v.m. het coronavirus. 

  Als we geen reden hebben om te denken dat u mogelijk het coronavirus heeft, krijgt u een groene kaart met dagstempel. Deze kaart is alleen geldig op de dag van uw bezoek. Als u de groene kaart bij de hoofdingang laat zien, kunt u daar naar binnen. In het ziekenhuis staan pijlen om te laten zien hoe u moet lopen.

  Als we denken dat u misschien wel het coronavirus heeft dan wordt u naar de Spoedeisende Hulp (SEH) gestuurd. Hier krijgt u een mondkapje en wordt u verder onderzocht. Ook kan het dat u dan toch naar huis wordt gestuurd.

 • Iemand stuurt u naar de ruimtes van de SEH op het voorterrein. Hier wordt u verder geholpen.

 • Op sommige afdelingen mag er maximaal 1 bezoeker per patiënt per dag voor een halfuur langskomen. Bezoekers kunnen elkaar tijdens dit halfuur niet afwisselen.

  Als u bij Ikazia aankomt, stuurt iemand u door naar de hokjes voor polikliniekbezoek. Deze staan op het voorterrein van Ikazia en zijn herkenbaar aan het bord ‘screening’.

  Hier worden een aantal vragen aan u gesteld i.v.m. het coronavirus.

  Als we geen reden hebben om te denken dat u mogelijk het coronavirus heeft, krijgt u een gekleurde kaart met dagstempel. Deze kaart is alleen geldig op de dag van uw bezoek. Als u de kaart bij de hoofdingang laat zien, kunt u daar naar binnen. 

  Als we denken dat u misschien wel het coronavirus heeft, kunt u helaas niet naar binnen en vragen wij u naar huis te gaan.

  Let op: In verband met uw en onze veiligheid zijn de verpleegafdelingen gesloten. U kunt daar alleen naar binnen als u zich aanmeldt via de intercom.

 • U krijgt een groene kaart met datum en mag het ziekenhuis in.

  In de centrale hal geeft u de schone was aan een van de vrijwilligers van het Rode Kruis. Zij zullen zorgen dat deze was bij uw naaste komt en geven u mogelijk meteen de vuile was.

Wachtruimtes poliklinieken

De wachtkamers van de poliklinieken zien er anders uit dan u gewend bent. Er zijn minder zitplaatsen en we hebben stoelen afgeplakt om ervoor te zorgen dat iedereen 1.5 meter afstand kan houden.

Let op: Kom niet te vroeg naar het ziekenhuis en blijf niet langer dan nodig is. Ga na uw afspraak zo snel mogelijk weer naar buiten.

Andere uitgang dan u gewend bent

U gaat via een andere uitgang naar buiten. Dit komt omdat we zo weinig mogelijk mensen in de centrale hal en bij de hoofdingang willen hebben in verband met de 1,5 meter afstand.

De uitgang is op de begane grond naast de polikliniek KNO. Deze staat met bordjes en pijlen aangegeven. Bij deze uitgang staat een tent waar uw begeleider op u kan wachten. 

Let op: Alléén als u in een rolstoel zit, een kinderwagen bij u heeft of moeilijk kunt lopen, kunt u via de hoofdingang weer naar buiten.

Strengere maatregelen

Wij hebben een ouder gebouw met smallere gangen en kleinere wachtruimtes dan de nieuwe ziekenhuizen. Onze maatregelen zijn daarom ook strenger. 

Wij begrijpen dat sommige maatregelen grote invloed hebben. We hopen op uw begrip. Wij doen dit voor uw en onze veiligheid.

Lees ook de veelgestelde vragen over uw bezoek aan Ikazia.