Contact Spoed
Tekstgrootte

Ridderkerker beveelt polikliniek Slikkerveer van harte aan

Huib van Tuijl is verheugd dat Ikazia in zijn eigen gemeente een polikliniek heeft geopend. De 85-jarige Ridderkerker is al heel zijn leven betrokken bij het ziekenhuis en sinds hij het ouderlijk huis verliet ook ‘Vriend’ van Ikazia. De vader van Van Tuijl was één van de grondleggers van de Vriendenstichting (destijds Stichting Inter Kerkelijke Actie Ziekenhuis in Aanbouw). “Mijn vader hielp dominee G. Samsom geld inzamelen voor de bouw van het ziekenhuis met Protestants Christelijke identiteit.” Hij beveelt, in navolging van zijn vader, de polikliniek van Ikazia van harte aan bij zijn plaatsgenoten.

Allereerst vanwege de manier waarop het hedendaagse Ikazia de christelijke waarden vertaalt in de patiëntenzorg. Gastvrij, liefdevol en persoonlijke aandacht voor de patiënt zijn geen loze begrippen. “Naast de professionaliteit van de artsen en andere medewerkers is het juist ‘dat beetje extra’ waarmee Ikazia zich onderscheidt”, weet Van Tuijl. Hij prijst zichzelf gelukkig nog redelijk gezond van lijf en leden te zijn. “Daardoor kom ik zelf maar weinig in een ziekenhuis. Maar ik volg Ikazia op de voet.”

Huib van Tuijl weet uit ervaring dat Gezondheidscentrum Slikkerveer, op de hoek van de Nassaustraat, prima bereikbaar is vanuit de verschillende delen van Ridderkerk. “Mijn huisarts en de apotheek zijn daar ook gevestigd. Er is voldoende parkeerruimte.” Hij wijst ook op de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. “RET buslijnen 140 en 144 stoppen bij halte Oranjestraat en dat is op nog geen honderd meter van de ingang.”

De betrokken Ridderkerker is heel nieuwsgierig naar de nieuwe polikliniek.