Contact Spoed
Tekstgrootte

Samenwerken aan optimale myoomzorg

De gynaecologen van Ikazia en zeven* andere ziekenhuizen in de regio Zuidwest-Nederland bundelen hun kennis en ervaring op het gebied van myoomzorg (zorg voor patiënten met vleesboom) in het samenwerkingsverband Myoomzorg. Voordeel voor de patiënt: optimale myoomzorg en alle mogelijke behandelmethoden beschikbaar in de regio. De afdeling Gynaecologie van Ikazia stond vandaag feestelijk stil bij de start van het samenwerkingsverband.

Wat zijn myomen?

Myomen zijn goedaardige knobbels in de spierwand van de baarmoeder en bestaan vooral uit spierweefsel. Naar schatting komen ze bij 30 procent van de vrouwen voor. Ze zorgen voor wisselende problemen. De behandeling van myomen kan complex zijn en de behandelmethode kan verschillen.

Samenwerking

In het samenwerkingsverband werken gynaecologen, die gespecialiseerd zijn in myoomzorg, met elkaar samen. Zij bespreken complexe patiënten, waarbij gezamenlijk een keuze wordt gemaakt voor de best passende behandelmethode. Nieuwe ontwikkelingen en behandelmethoden worden nauwgezet gevolgd. De samenwerking levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de myoomzorg. In alle deelnemende ziekenhuizen wordt op eenzelfde manier gewerkt, volgens de beste standaard. Met elkaar bieden de acht ziekenhuizen een compleet behandelpakket voor myoomzorg aan. Indien nodig wordt een specifieke behandeling in een gespecialiseerd deelnemend ziekenhuis uitgevoerd.

Meer informatie

Via de website www.myoomzorg.nl worden patiënten en zorgverleners optimaal geïnformeerd over de myoomzorg en het samenwerkingsverband in de regio. De patiënt vindt er op één digitale plek alle informatie over klachten, de diagnose en behandelmethoden.