Contact Spoed
Tekstgrootte

Spartanen krijgen reanimatietraining van medewerkers Ikazia

Wist je dat de overlevingskans van iemand met een hartstilstand groter is als je snel begint met reanimeren? Wist je ook dat elke minuut dat er gewacht wordt met het starten van de reanimatie, de overlevingskans met 10 procent afneemt?

Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom kreeg de medische- en technische staf van Sparta Rotterdam afgelopen week reanimatietraining van onze medewerkers. Alle Sparta deelnemers behaalden hiermee het certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en voor de trainers was er ook nog accreditatie toegekend door de KNVB.

Knops, chirurg in Ikazia: “Het stond al langer op de planning om dit voor de medische en technische staf van Sparta Rotterdam te organiseren. Als clubarts van Sparta ben ik verantwoordelijk voor de medische zorg van de spelers maar ook voor het organiseren van de medische controles en onderzoeken. Ondanks deze controles weten we dat er toch een klein risico blijft bestaan op een acute hartstilstand tijdens inspanning. Snel handelen is dan van groot belang. Mede ingegeven natuurlijk door de recente gebeurtenissen, tijdens het EK, met de succesvolle reanimatie op het veld van de Deense voetballer Christian Eriksen, hebben we nu de daad bij het woord gevoegd.”

Spartanen-krijgen-reanimatietraining-in-Ikazia.jpg