Contact Spoed
Tekstgrootte

Tweeduizendste bevalling in het Ikazia Ziekenhuis

Op de uitgerekende datum, maandag 7 september, beviel mevrouw Jongeneel van haar tweede kind in het Moeder en Kind Centrum van het Ikazia Ziekenhuis. Met de komst van baby Dani viert het Rotterdamse ziekenhuis haar tweeduizendste bevalling van dit jaar. Het gezin werd verrast met een bos bloemen, een knuffel en een kinderstoeltje.

"Een topteam heeft ons geholpen!"

Mevrouw en meneer Jongeneel werden maandag om 22.42 uur trotse ouders van een prachtige zoon, genaamd Dani. De familie geeft aan erg blij te zijn met de zorg rondom de bevalling. Mevrouw Jongeneel: “Dani is via een keizersnede geboren. Dat ging gelukkig allemaal goed: ik voel me goed en Dani doet het ook goed. Vooraf had ik aangegeven dat ik graag in Ikazia wilde bevallen. Mijn vader was hier patiënt en die is altijd zo goed geholpen. De medewerkers zijn heel betrokken.” Meneer Jongeneel: “Ja, een topteam heeft ons geholpen. We zijn heel gelukkig.” 

Ook grote zus Rozanna (10 jaar) is dolblij met de geboorte van Dani. “Ik wilde heel graag een broertje en nu is hij er eindelijk!”

Over het Moeder en Kind Centrum

Binnen het Moeder en Kind Centrum van Ikazia staat het gezin centraal. Na de geboorte blijft de familie op een eigen kamer om zo veel mogelijk tijd samen door te brengen. Daarbij hebben de kersverse ouders de zekerheid van medische zorg vlakbij.

Persbericht-tweeduizendste-bevalling-in-het-Ikazia-Ziekenhuis.jpgv.l.n.r.: Dhr. Kievit, algemeen directeur, dokter Freeman, gynaecoloog, Lotte Vogel, obstetrieverpleegkundige en de familie Jongeneel