Contact Spoed
Tekstgrootte

Tweeduizendste bevalling in het Ikazia Ziekenhuis

Op maandag 22 augustus beviel mevrouw Koenraads van haar eerste kindje in het Moeder en Kind Centrum van het Ikazia Ziekenhuis. Met de komst van baby Jayvë viert het Rotterdamse ziekenhuis haar tweeduizendste bevalling van dit jaar. Moeder en zoon werden donderdag verrast met een kinderstoeltje en een knuffel.

Erg goed geholpen in Ikazia

Mevrouw Koenraads werkt in Ikazia als doktersassistente op de polikliniek Longgeneeskunde. “Omdat ik in dit ziekenhuis werk, leek het mij in eerste instantie prettiger om ergens anders te bevallen. Dat was niet mogelijk en achteraf ben ik daar blij om. 

We zijn hier namelijk heel erg goed geholpen. De zorgverleners zijn ontzettend lief.“

Even schrikken

De bevalling verliep zonder problemen, maar net toen moeder en kind op het punt stonden om naar huis te gaan, zag Jayvë er niet goed uit. Waarschijnlijk had hij een infectie. 

“Het was heel erg schrikken toen bleek dat Jayvë ziek was. De afgelopen dagen lag hij in een couveuse aan allerlei snoertjes en had hij een kapje op voor zuurstof. Dat was moeilijk om te zien. Lichamelijk gaat het goed met mij maar ik moet dit nog wel verwerken. De zorgverleners hebben mij er echt doorheen gesleept de afgelopen dagen. 

Inmiddels gaat het gelukkig heel goed met Jayvë en met mij gaat het ook steeds beter. De komende dagen wordt hij nog in de gaten gehouden en daarna hopen we alsnog snel naar huis te mogen.”

Over het Moeder en Kind Centrum van Ikazia

Binnen het Moeder en Kind Centrum van Ikazia staat het gezin centraal. De geboorte- en kraamsuites geven een gevoel van thuis. Daarbij hebben de kersverse ouders de zekerheid van medische zorg vlakbij. 

Na de geboorte blijven ze op een eigen kamer om zo veel mogelijk tijd samen door te brengen.

Fotobijschrift v.l.n.r: mevrouw Koenraads, Jayvë, Nelleke Leune, klinisch kraamverzorgende, en Johan de Kat, Manager Moeder en Kind Centrum.