Contact Spoed
Tekstgrootte

Wereldprimeur voor Ikazia: Ultramoderne pacemaker

Het Ikazia Ziekenhuis heeft een primeur. Als eerste ziekenhuis in de wereld heeft Ikazia vorige week het nieuwste model draadloze pacemaker bij een patiënt ingebracht. Deze pacemaker zorgt voor meer plaatsingscomfort en draagcomfort. Bovendien stelt deze pacemaker de patiënt en het ziekenhuis tot ‘home-monitoring’ in staat.

Meer toepassingsmogelijkheden

Deze pacemaker werkt met nieuwe soft- en hardware die zorgen voor meer toepassingsmogelijkheden. Door de kleinere en fysiologische vorm en de innovatieve techniek van de pacemaker wordt het implanteren vergemakkelijkt en het draagcomfort van de patiënt vergroot. Bovendien heeft de batterij een langere levensduur dan de voorgaande modellen. Tevens is nieuw dat er gemeten kan worden of zich vocht ophoopt in de longen. Daardoor kan de patiënt met hartfalen gewaarschuwd worden om contact op te nemen met het ziekenhuis teneinde de behandeling aan te passen.

Plaatsing nieuwe ultramoderne pacemaker

Behandelplan aanvullen

De pacemaker geeft bij problemen een hoorbaar signaal af en wordt gekoppeld aan een kastje (vergelijkbaar met een modem) bij de patiënt thuis. Het ziekenhuis kan dit kastje op afstand uitlezen. Verder zijn er uitgebreide diagnostische statistieken in de pacemaker aanwezig, die voor de specialist het behandelplan aanvullen.

Nieuwe Pacemaker