Ikazia Ziekenhuis. Beter voor elkaar

In het Ikazia Ziekenhuis willen we met respect vóór elkaar het beste úit elkaar halen. Van arts tot patiënt, van verpleegkundige tot familielid; iedereen is er voor iedereen. Door de mix van oprechte interesse, onderlinge verbondenheid en betrouwbaarheid voelen mensen zich thuis bij Ikazia. Wat ons betreft een belangrijke factor bij het herstel van een patiënt.

Daarnaast is de medische kwaliteit in het Ikazia Ziekenhuis uitstekend op orde. Met elkaar werken we aan continue verbetering van de kwalitatief hoogwaardige zorg. We zijn een middelgroot ziekenhuis waarin u vrijwel alle specialismen vindt.

Ikazia leidt nieuwe artsen op

Ikazia is opleidingsziekenhuis voor de specialismen Anesthesiologie, Gynaecologie, Chirurgie (Heelkunde), Interne geneeskunde, Maag- Darm- en Leverziekten en Klinische psychologie. Binnen het ziekenhuis heerst een laagdrempelige, collegiale sfeer tussen de specialisten en onderlinge afdelingen. Lees verder.

Ikazia dicht bij huis

Om patiënten dicht bij huis te kunnen helpen, heeft Ikazia een buitenpolikliek Carnisselande in Barendrecht en een buitenpolikliniek in Ridderkerk-Slikkerveer. Lees verder.

Om voor de bewoners van Ridderkerk en omstreken dicht bij huis kwaliteit van zorg te leveren met de patiëntgerichte insteek die Ikazia zo kenmerkt, heeft Ikazia een polikliniek in Ridderkerk-Slikkerveer. Lees verder.

Ikazia: een protestants christelijk ziekenhuis

In het begin van de 50-er jaren gingen er stemmen op om in Rotterdam-Zuid een Protestants Christelijk ziekenhuis op te richten, waar ook patiënten van de Zuid-Hollandse eilanden terecht konden. Er werd een stichting opgericht die via fondsenwerving geld bijeen bracht om het ziekenhuis te realiseren. De naam van de stichting was 'InterKerkelijke Actie Ziekenhuis In Aanbouw'. Hieruit is de naam Ikazia ontstaan.