1000e bevalling Ikazia; welkom lieve Mila

Op 11 mei 2017 is Mila geboren, het was de 1000e bevalling van 2017 in het Moeder en Kind Centrum van Ikazia. Mila is de eerste dochter van mevrouw en meneer Jong. Directeur patiëntenzorg Karl Foets kwam de stralende ouders persoonlijk feliciteren. Daarbij werden ze verrast met een mooie bos bloemen, een roze knuffelkonijn én een speciaal bedrukt kinderstoeltje.

De moeder werd vorige week donderdag opgenomen in het Ikazia Ziekenhuis, omdat haar vliezen gebroken waren terwijl ze nog geen 37 weken zwanger was. “Ik heb het hier heel fijn gehad. Iedereen is erg vriendelijk en het eten is erg goed met ruime keuze.”

Op de dag dat ze ingeleid zou worden, begon de bevalling spontaan. Ze beviel in een kraamsuite onder begeleiding van een verloskundige en verpleegkundige van het ziekenhuis. “De bevalling ging heel vlot. Vannacht had ik al wat buikpijn, maar ik wist niet dat het al weeën waren. Om 12.17 uur is Mila geboren”, vertelt de kersverse moeder trots. 

Mila is geboren in het Moeder en Kind Centrum van Ikazia, waar het gezin centraal staat. Moeder en baby blijven ook na de geboorte samen op één kamer. Zo brengen zij zo veel mogelijk tijd samen door, ook de vader kan er steeds bij blijven. De geboorte- en kraamsuites geven moeders en hun familie het gevoel van thuis, met de zekerheid van medische zorg vlakbij.

Van links naar rechts directeur patiëntenzorg K. Foets, Eveline Mostert (klinisch verloskundige), Margriet van der Meer (verpleegkundige) en meneer en mevrouw Jong met baby Mila.