Dubbelfeest op de Kinderafdeling in Ikazia

Deze week werd de Kinderafdeling van het Ikazia Ziekenhuis aangenaam verrast door Stichting DaDa en de organisatie van de DSW Bruggenloop Rotterdam. Zij ontving 400 DaDa Knuffels en twee bestuurbare mini-auto’s, waarmee patiëntjes zelf naar de operatiekamer kunnen rijden. Een prachtig gebaar waar we als ziekenhuis heel dankbaar voor zijn! 

“De DaDa Knuffel is favoriet bij velen; ook bij onze patiëntjes”, aldus de pedagogische zorg van het Ikazia Ziekenhuis. “De organisatie van de Bruggenloop en Stichting DaDa speelden hier op een leuke manier op in. Met een donatie van EUR 7,50 doneerde de loper symbolisch een knuffel aan een patiëntje uit ons ziekenhuis. Met de totale opbrengst konden én de knuffels worden overhandigd en kon Stichting DaDa onder andere twee bestuurbare mini-auto’s doneren, waarmee patiëntjes zelf naar de operatiekamer (OK) kunnen rijden. Een heel mooi en waardevol initiatief voor onze patiëntjes. “

Het Ikazia Ziekenhuis is het eerste ziekenhuis dat met mini-auto’s wordt ondersteund door Stichting DaDa. Pedagogische zorg: “We vinden het een eer dat Ikazia de auto’s als eerste ziekenhuis mag gebruiken. De mini-auto’s bieden een positieve afleiding voor het kind, waardoor de spanning voor de operatie vermindert. Dit heeft een positief effect op de verwerking van de gehele ziekenhuisopname.”

De auto’s werden na de onthulling direct uitgeprobeerd door de aanwezige kinderen. De pedagogische zorg had hiervoor in de gang van de Kinderafdeling een parcours uitgezet met een speelgoedstoplicht. De kinderen vonden het heel leuk. Vooral de kleine Prinsly wist de auto goed te besturen. Willem van Meurs, bestuurslid van Stichting DaDa: “De auto’s kunnen zelf bestuurd worden, maar hebben ook een afstandsbediening, zodat de kinderen op een leuke, maar veilige wijze naar de operatiekamer kunnen rijden. Een mooi nieuw project! Fijn dat we dit project hier in Ikazia kunnen opstarten.”

Vanochtend reed het allereerste patiëntje naar de operatiekamer. Thierry (bijna 5 jaar) vond het heel cool!

Namens het Ikazia Ziekenhuis en alle patiëntjes: deelnemers van de Bruggenloop en Stichting DaDa; heel hartelijk dank voor jullie support!