Ikazia blikt terug op een goed jaar in het teken van vernieuwing

2016 was een goed jaar voor het Ikazia Ziekenhuis met een aantal mooie hoogtepunten. De NIAZ-accreditatie werd verlengd, de nieuwbouw fase V ging van start en Ikazia werd wederom genomineerd als meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland. Het ziekenhuis maakte een online magazine waarin patiënten, ambassadeurs en medewerkers terugblikken op een aantal van de hoogtepunten uit 2016. Ook in financieel opzicht was er sprake van prima resultaten! Er was opnieuw groei, zowel klinisch als poliklinisch.

De verlenging van de NIAZ-accreditatie biedt dit keer een extra meerwaarde voor Ikazia. De gestelde eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid zijn niet alleen op papier, maar ook in praktijk grondig getoetst en akkoord bevonden. Daarmee voldoet Ikazia, als eerste ziekenhuis in de regio, aan de nieuwe Qmentum-normen. In het online magazine delen medewerkers uit verschillende disciplines op film hun ervaringen over het NIAZ-traject.

Ook het bouwproject vormt een belangrijk onderwerp in het online magazine. Op 1 juni 2016 is het ziekenhuis gestart met een groot renovatie- en nieuwbouwproject. In het nieuwe gebouw van Ikazia krijgen acht afdelingen een ruim, modern onderkomen. De poliklinieken Cardiologie, Kaakchirurgie, Longziekten en Neurologie worden er gevestigd, evenals de Kinderafdeling, de Dagbehandeling, Dagbehandeling Oncologie en de afdeling Facilitair. In 2019 moet het totale bouwproject – nieuwbouw en renovatie- klaar zijn. Dan is 3400 m2 gerenoveerd en telt het Ikazia Ziekenhuis 7400 m2 nieuwbouw. 

“2016 stond vooral in het teken van vernieuwing”, stelt algemeen directeur de heer Kievit. “Dat de patiënt hierbij ons belangrijkste uitgangspunt is, behoeft geen nadere toelichting. De patiënt staat centraal in de zorg die met hart en hoofd geleverd wordt, volgens normen en waarden die voortvloeien uit onze identiteit en met een persoonlijke bejegening die de kern van onze cultuur vormt. Die aanpak vormt het fundament  van ons dagelijks handelen. Nu en in de toekomst. We nodigen u graag uit om de jaarcijfers, interviews, foto’s en filmpjes over 2016 te bekijken via www.ikazia.nl/jaarverslag