Ikazia helpt kinderen op de been in Kameroen en Ghana

In Ikazia realiseren we ons dat artsen en verpleegkundigen in andere landen niet altijd over goede middelen beschikken om hun werk uit te voeren. Medisch apparatuur waar we geen gebruik meer van maken, geven we daarom graag door aan hen die het wel goed van pas komt. Zo schonk Ikazia onlangs een boor-zaagapparaat aan stichting orthopedische hulpprojecten ‘Help Een Kind op de Been’. Marleen Giesen, operatie assistente bij de stichting, nam het in ontvangst.

“Een genereus gebaar. Ze zijn niet alleen binnen Ikazia Beter voor Elkaar, maar ze hebben ook oog voor mensen buiten het ziekenhuis, dichtbij en ver weg. Met de prachtige schenking van het boor/zaagnet wordt de reikwijdte van de verbondenheid die Ikazia nastreeft, vergroot tot Kameroen en Ghana.

Twee maal per jaar gaat er een team van onze stichting geheel vrijwillig naar Kameroen of Ghana. Hier opereren wij kinderen met een lichamelijke beperkingen. Voor hen zijn nauwelijks orthopedische behandelingen en voorzieningen aanwezig. De belangrijkste problematiek bestaat uit ernstige verkrommingen van de benen, O en X benen en ernstige klompvoeten. Deze kinderen kunnen nauwelijks uit de voeten, gaan dus niet naar school, hebben geen vooruitzichten en kunnen in de toekomst geen bijdrage leveren aan de samenleving. Ze worden daarom beschouwd en behandeld als outcast.          

Medische apparatuur is erg duur. Wij zijn Ikazia dan ook erg dankbaar voor deze schenking. Met deze boor/zaag kunnen wij de operaties nauwkeuriger uitvoeren en kwalitatief beter werk verrichten. De visie van onze stichting is duidelijk: de lichamelijk gehandicapte kinderen letterlijk op de been helpen én daarmee hun kwaliteit van leven verbeteren. We willen ze een betere toekomst bieden, iets waar ieder kind recht op heeft.”