Livage haarwerken in Ikazia

In de kapsalon van Ikazia is Livage haarwerken gevestigd. Livage verzorgt verfijnde haarwerken, haarstukken en alternatieve hoofdbedekkingen voor dames, heren en kinderen die als gevolg van chemotherapie, haarziekte alopecia of ouderdom te maken hebben met haarverlies. Iedere maandag van 9.00 - 14.00 uur is er vrije inloop op de locatie in Ikazia. De overige dagen wordt er op afspraak gewerkt en werkt Livage met afspraken aan huis.


Livage haarwerken in Ikazia wordt gerund door Hilde Kloosterman. Zij is ervaringsdeskundige. Nadat zij als kapster haar haar 5 jaar geleden door alopecia verloor en zelf een haarwerk moest dragen, wilde zij graag anderen begeleiden bij de aanschaf van een mooi en goed passend haarwerk. Zij vertelt: "De eerste afspraak is meestal als de klant zijn of haar haar nog heeft. Bij de tweede afspraak passen we 10-15 verschillende haarwerken, die allemaal aansluiten bij de oorspronkelijke haarkleur en het model. De klant bepaalt zelf wanneer zij het haarwerk voor het eerst wil dragen en of dat dan direct is. Als de tijd er is belt de klant mij en sta ik binnen 24 uur op de stoep met het haarwerk. We zorgen er die dag voor dat het op maat gemaakt wordt. Na twee weken hebben we contact over hoe het haarwerk zit en na 4 maanden nog eens om het haarwerk te onderhouden. Als het haar na verloop van tijd weer aangroeit, verzorg ik ook altijd de eerste knipbeurt. Dit is service, zo begeleid ik de klant tijdens het hele traject van haarverlies en zie je er altijd goed uit."


Vergoeding zorgverzekeraar
Als u een verwijzing heeft van uw arts, heeft u recht heeft op een vergoeding vanuit de basisverzekering van 414,50 euro (2015) voor een haarwerk of haarstuk. Livage haarwerken is SEMH gecertificeerd en heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Bent u aanvullend verzekerd? Dan heeft u mogelijk recht op nog meer vergoeding voor uw haarwerk of haarstuk en in sommige gevallen wordt ook alternatieve hoofdbedekkingen zoals mutsjes en sjaals vergoed. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar of met Livage haarwerken in Ikazia