Oud ziekenhuisbouwdeel maakt plaats voor nieuwbouw Ikazia

De sloop van het zogenoemde oude 'Bouwdeel D' is gestart! Alleen de kelder van het oude gebouw blijft bestaan en 'verhuist mee' naar de nieuwbouw van Ikazia.


Om de geluidsoverlast zo beperkt mogelijk te houden voor patiënten, bezoekers en omwonenden wordt er gesloopt door middel van knijpen en zagen in plaats van hakken en breken.Verder is er een soort waterkanon om het stuiven van stof te voorkomen. Ook het sloopafval wordt direct afgevoerd en pas op het terrein van het sloopbedrijf gescheiden om te kunnen recyclen. Zo houden we de sloopwerkzaamheden voor iedereen zo aangenaam mogelijk.Met de sloop van het oude ziekenhuisbouwdeel is de nieuwbouw van Ikazia (2019) weer een stukje dichterbij!

Wist u dat...

  • De grondwaterdruk wordt verlaagd op een diepte van ongeveer 20 meter om te voorkomen dat de kelder opdrijft door de druk van grondwater tijdens en na de sloop.
  • Het water wat daarbij vrijkomt in dezelfde grondlagen weer wordt teruggebracht. Dit gebeurt onder lage druk, 500 meter verderop in het park “Valkeniersweide”.