Prachtig initiatief van scholieren Albeda College

Scholieren van het Albeda College bedachten een mooie actie voor de kinderen die zijn opgenomen in het Ikazia Ziekenhuis. Een ziekenhuisbezoek kan best een beetje spannend zijn. Hoe fijn is het dan als je een cadeautje krijgt, waardoor je het ziek zijn voor even kunt vergeten? Na overleg met het ziekenhuis gingen de scholieren op zoek naar de mooiste cadeaus voor tieners en jongere patiënten, om die vervolgens aan het ziekenhuis te kunnen schenken.

“Een glimlach bezorgen op het gezicht van de kinderen was het voornaamste doel van de groep”, legt docent Latoya Lamsberg uit. “En het vak Muzische agogiek halen natuurlijk; het schoolvak waar zij de opdracht voor uitvoerden. In dit vak leren de scholieren onder andere hoe je je doelgroep op creatieve wijze kunt benaderen.”

Tijdschriften, een kleurboek voor volwassenen, tasjes, klei; de klas heeft van alles uitgekozen voor onze patiënten. Allemaal betaald uit eigen zak, hoe bijzonder… Samen met de docent kwamen ze de cadeaus persoonlijk overhandigen. “Een fantastisch initiatief”, aldus pedagogisch medewerker Tirza Verduin die de cadeaus namens het ziekenhuis in ontvangst nam. “Mooi om het enthousiasme te zien waarmee de scholieren deze actie hebben opgezet.”

Die glimlach op het gezicht van onze patiënten is inmiddels al meerdere malen bezorgd!