Vind gemakkelijk de weg met de mobiele routewijzer!

Als patiënt of bezoeker kun je best een beetje zenuwachtig zijn, waardoor alles er voor je gevoel hetzelfde uit ziet. In het ziekenhuis doen we er alles aan om de weg toch zo goed mogelijk te vinden. Er zijn routenummers, onze vrijwilligers en receptionistes staan klaar om de weg te wijzen én als aanvulling daarop is in 2016 een mobiele routewijzer ontwikkeld.  Eén van de hoogtepunten waar we over schreven in het nieuwe online magazine van Ikazia.

Deze routewijzer laat met echte foto’s zien welke route je moet lopen om van A naar B te komen. En is zowel voorafgaand, als tijdens het bezoek aan het ziekenhuis te gebruiken op een mobiel, tablet of laptop/computer. Bart van der Meulen, Staffunctionaris Bouwzaken in Ikazia, was betrokken bij de ontwikkeling van de routewijzer.“Als je thuis al precies kunt zien door welke gangen je moet lopen om bij je afspraak te komen, herken je de route sneller als je in het ziekenhuis bent”, legt Bart van der Meulen uit. “Belangrijk bij het ontwikkelen van de routewijzer was daarom dat we de route op een plattegrond, maar ook door middel van foto’s in beeld konden brengen. Daarnaast moest de routewijzer gemakkelijk te gebruiken zijn op een tablet, computer, laptop én mobiele telefoon. De routewijzer van Photo Reality bleek aan al onze wensen te voldoen en kon worden gefinancierd door de steun van donateurs van de Stichting tot Steun.”

In het ziekenhuis zijn tientallen 360 graden foto’s gemaakt door bijna alle gangen van het ziekenhuis om de routes in beeld te kunnen brengen. Van de verpleegafdelingen, poliklinieken, de SEH en de IC tot het auditorium en ons stiltecentrum. “Dat was nog een behoorlijke uitdaging. De ruimtes moesten namelijk zo rustig mogelijk zijn, dus met zo min mogelijk patiënten, bezoekers en personeel. Daarom hebben we de foto’s zoveel mogelijk buiten kantoortijden en bezoekuren gemaakt.”

Inmiddels zijn alle routes in beeld gebracht en vinden honderden patiënten en bezoekers dagelijks hun weg met behulp van de routewijzer. De routes in de routewijzer zijn op ieder moment aan te passen. Dus ook tijdens en na de renovatie en nieuwbouw in Ikazia kunnen de patiënten de routewijzer blijven gebruiken!

Nieuwsgierig hoe de routewijzer eruit ziet? Ga dan direct naar www.ikazia.nl/routewijzer
De routewijzer is ook als ‘app’ op je mobiele telefoon te zetten.  Lees hier hoe je dat kunt doen.

Meer lezen?

Klik hier voor meer hoogtepunten uit 2016 en extra's die we creëerden voor onze patiënten om het verblijf voor hen zo aangenaam mogelijk te maken.