Vrolijke en unieke belevingswereld op de nieuwe Kinderafdeling van Ikazia

Het Ikazia Ziekenhuis heeft de ambitie om de nieuwe Kinderafdeling in te richten als ‘helende’ omgeving met zo min mogelijk negatieve prikkels, waar kinderen worden gestimuleerd te bewegen en te ontspannen. De afgelopen jaren heeft Ikazia het effect van positieve afleidingen op herstel en welbevinden zelf al mogen ervaren. Mede door de hulp van Vrienden van Ikazia kreeg het ziekenhuis wolkenplafonds op kinderkamers, speelapparaten in diverse wachtkamers en elektrische mini-auto’s waarmee kinderen naar de operatiekamer kunnen rijden. Angst en stress werden hiermee verminderd. Op de Kinderafdeling in de nieuwbouw voert Ikazia deze aandacht voor positieve afleidingen graag nóg een stukje verder door. EGM-architecten maakte hiervoor, in samenwerking met de toekomstige gebruikers een passend ontwerp; City Jungle.

Het thema van de nieuwe Kinderafdeling is ‘City Jungle’: een belevingswereld vol kenmerkende Rotterdamse bouwwerken, diertjes, vrolijke voetpaden met dierensporen en spelelementen. In het ziekenhuis - op weg naar de afdeling Kaakchirurgie - kunt u nu al een voorproefje van de wand en vloer bekijken.


De nieuwbouw van Ikazia, waaronder de Kinderafdeling, is naar verwachting eind 2019 gereed. Ondertussen wordt achter de schermen hard gewerkt aan vrienden- en fondsenwerving om de nieuwe Kinderafdeling daadwerkelijk in te kunnen richten als City Jungle. "Dit mooie project wordt mogelijk door ondersteuning van Vrienden van Ikazia", aldus Anton van Houdt, relatiemanager Vrienden- en Fondsenwerving van Ikazia. "We hebben al mooie bedragen ontvangen en toegezegd gekregen. Dit varieert van steun van particulieren, ondernemers en fondsen tot steun van patiënten die Ikazia een warm hart toedragen. Ik vind het heel bijzonder om die betrokkenheid te ervaren."

Helpt u mee om dit project mogelijk te maken? Meer informatie vindt u op de website onder VriendenvanIkazia.