Contact Spoed
Tekstgrootte

Samenwerking SOEGG

Het Ikazia Ziekenhuis werkt nauw samen met de Stichting Oost Europahulp Gereformeerde Gezindte (SOEGG). Dat betekent dat afgeschreven medisch materiaal en apparatuur uit het Ikazia Ziekenhuis een tweede leven krijgt in Oekraïne.

SOEGG ondersteunt actief de gezondheidszorg in Oekraïne, door gebruikte medische apparatuur te transporteren en te verdelen. In de afgelopen jaren is al regelmatig materiaal van Ikazia aan diverse ziekenhuizen in Oekraïne overgedragen.

Daan van der Leer heeft namens Ikazia de ziekenhuizen in Oekraïne bezocht

Hij vertelt over zijn bezoek: “De staat van het materiaal,  apparatuur en gebouwen in Oekraïne is sterk verouderd. 

Onze spullen zijn daar meer dan welkom. Dat is ook meermalen bevestigd in de vele gesprekken met artsen, verpleegkundigen, ziekenhuisdirecties en stadsbestuurders. Het is mooi om te constateren dat onze apparatuur, onderzoeksbanken, OK tafels en stoelen dankbaar worden gebruikt. 

”Er zal in de toekomst worden gekeken of nauwer samenwerken mogelijk is, bijvoorbeeld door kennisoverdracht en uitwisseling van  specialisten en verpleegkundigen.

Het samenwerkingsverband met de collega’s en ziekenhuizen in Oekraïne stelt ons in de gelegenheid om onze identiteit ook over de grens handen en voeten te geven.

Meer informatie

Bekijk de website van SOEGG voor meer informatie.