Naar de Polikliniek

U bent verwezen door uw huisarts of andere specialist naar Ikazia voor een onderzoek of bezoek aan een specialist. U kunt zich voorbereiden op uw bezoek door deze pagina goed door te lezen.

Een afspraak maken

U kunt telefonisch een afspraak maken (ga naar: telefoonnummers) op de betreffende polikliniek of afdeling waarnaar u bent verwezen. De poliklinieken en afdelingen zijn bereikbaar op werkdagen van 08.15-16.30 uur. Sommige afdelingen en poliklinieken kunt u al vanaf 08.00 uur bereiken. Afwijkende openingstijden staan vermeld in het schema verder op deze pagina.

Elektronisch (digitaal) een afspraak maken? Klik hier!

U kunt bij deze poliklinieken ook elektronisch een afspraak plannen:

Bent u voor het eerst in ons ziekenhuis?

Zorg dan dat u ruim op tijd bent zodat u bij de receptie in de centrale hal zich kunt laten inschrijven. 

Veranderen uw gegevens?

Bent u verhuisd, heeft u een andere zorgverzekeraar of zijn er andere gegevens gewijzigd? Laat het ons weten. Aan uw afsprakenkaart vindt u een wijzigingsformulier met antwoordnummer, deze kunt u invullen en aan ons opsturen. U kunt ook bij de receptie in de centrale hal uw gegevens direct laten wijzigen.

Wat neemt u mee?

  • uw afsprakenkaart met patiëntensticker;
  • een geldig legitimatiebewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs); 
  • een geldig verzekeringsbewijs of -pasje; 
  • een verwijsbrief van de huisarts of andere specialist (bij uw eerste afspraak). Zorgverzekeraars controleren streng op verwijsbrieven. Wanneer u geen verwijsbrief meeneemt loopt u het risico dat u de ziekenhuisrekening zelf moet betalen.
  • een actueel overzicht van de medicijnen die u gebruikt,  of een medicijnen paspoort. U kunt dit overzicht bij uw apotheek of huisarts verkrijgen;

Legitimatieplicht van kinderen

Alle kinderen zijn verplicht een eigen legitimatiebewijs bij zich te hebben.

Bent u opgenomen geweest in een ander ziekenhuis?

Wilt u melden als u het afgelopen jaar opgenomen bent geweest in een ander ziekenhuis of verpleeg- of verzorginghuis, ook in het buitenland. Dit heeft te maken met een eventuele besmetting met de ziekenhuisbacterie MRSA. Wanneer u dit op tijd meldt, voorkomt u verspreiding van de betreffende bacterie in het ziekenhuis. Het Ikazia neemt maatregelen om ook u als patiënt te beschermen.

Een afspraak afzeggen (no show)

Als u verhinderd bent wilt u dan uiterlijk 24 uur van te voren uw afspraak afzeggen. Wanneer u dit niet doet dan worden kosten in rekening gebracht.