Opnieuw roze lintje voor goede borstkankerzorg

Het Ikazia Ziekenhuis krijgt opnieuw het roze lintje. Dat wordt aan die ziekenhuizen toegekend die aan de criteria van de Borstkanker Vereniging (BVN) voldoen. Ikazia krijgt het keurmerk nu voor de zesde maal: “Hiermee laten we zien dat we steeds werken aan onze kwaliteit en dat we in staat zijn persoonlijke zorg te bieden,” aldus Karl Foets, hoofd Zorg.

In Ikazia valt de zorg rondom borstkanker binnen het Oncologisch Centrum, één van de speerpunten van het ziekenhuis. Het team zet zich met hart en handen in om de zorg en begeleiding voor patiënten met borstkanker en hun betrokkenen continu te verbeteren.

Voor de wordt feitelijke ziekenhuisinformatie gecombineerd met patiëntervaringen, dat maakt het een uniek instrument. Belangrijke criteria zijn bijvoorbeeld, wachttijden tot de uitslag en bereikbaarheid van de verpleegkundig specialist.  De criteria van de BVN waren ook dit jaar weer verscherpt. Zo wil men ziekenhuizen een impuls geven om de kwaliteit van borstkankerzorg met aandacht voor de patiënt blijvend te verbeteren.

Via de Monitor (https://monitorborstkankerzorg.nl/nl) zijn alle gegevens in te zien.