Varicesstraat

Als u last of klachten heeft van varices (spataderen) kunt u in het Ikazia Ziekenhuis terecht om deze te laten behandelen via het traject van de Varicesstraat. Het doel van de Varicesstraat is een kortere wachttijd voor het onderzoek en de behandeling van varices.

Het Ikazia Ziekenhuis is in het bezit van het vaatkeurmerk en het spataderkeurmerk 
 

Het bezoek aan de polikliniek kan binnen een week. Het stellen van de diagnose en het vaststellen van een behandelplan kan binnen enkele uren. Een operatie volgt binnen twee weken.

Onderzoek

U komt op de polikliniek Chirurgie bij de Verpleegkundig Specialist Vaatchirurgie op het spreekuur. Zij bespreekt met u uw situatie en klachten. Daarnaast verricht ze lichamelijk onderzoek.

 

Vervolgens gaat u direct door naar het vaatlaboratorium voor een echo-onderzoek van de bloedvaten. Dit is een onderzoek met ultrageluidsgolven waarbij een indruk kan worden verkregen over de doorgankelijkheid van de bloedvaten, de stroomrichting van het bloed en de functie van de kleppen. Het onderzoek is volstrekt pijnloos en onschadelijk (geen straling).

Aansluitend komt u weer terug op de polikliniek. Daar bespreekt de Verpleegkundig Specialist Vaatchirurgie samen met de vaatchirurg de uitslagen en de mogelijke behandeling. Daarna  neemt zij de uitslag en behandeling met u door.

Behandeling

Spataderen hoeven vanuit medisch oogpunt lang niet altijd behandeld te worden. Afhankelijk van de uitgebreidheid van de aandoening en de uitslag van het onderzoek, zijn er verschillende behandelingen mogelijk.
De patiëntenfolder waarin de verschillende behandelingen worden besproken vindt u in het blauwe menublokje links op deze pagina.

Als u besluit om u te laten opereren wordt er direct een afspraak gemaakt bij de opnameplanning.  U kunt dan binnen twee weken geopereerd worden.

Als u meer informatie wilt kunt u bellen of mailen naar de Verpleegkundig Specialist Vaatchirurgie:
Margreet Snoei 010-2975937 of m.snoei@ikazia.nl
Aanwezig van dinsdag t/m vrijdag. Indien afwezig kunt u een boodschap achterlaten en wordt u de volgende werkdag teruggebeld of teruggemaild.

Voor overige informatie en het maken van een afspraak: polikliniek Chirurgie 010-2975220.
Het Ikazia Ziekenhuis is in het bezit van het Vaatkeurmerk ®

Zie ook: Harteraad voor mensen met hart- en vaataandoeningen

VoorbeeldweergaveBijlageGrootte
Brief vergoeding behandeling varices/spataderen290.33 KB