Gynaecologie

Gynaecologie
Gynaecologie is het specialisme in de geneeskunde dat zich bezighoudt met organen en ziekten die specifiek zijn voor de vrouw. Hierbij valt onder andere te denken aan: bekkenbodemproblematiek, menstruatieklachten, urineverlies en vruchtbaarheidsproblemen. Een ander onderdeel van Gynaecologie is Verloskunde, deze specialisatie richt zich op zwangerschap en bevalling. Een arts die gespecialiseerd is in Gynaecologie en Verloskunde, wordt een gynaecoloog genoemd.

Medisch team
Op onze polikliniek zijn de gynaecologen  verantwoordelijk voor het onderzoek, de diagnose en de behandeling. Samen met de polikliniekmedewerkers zorgen zij ervoor dat u zowel goede begeleiding als deskundige, medische zorg krijgt. De echoscopisten ondersteunen de gynaecologen door het maken van verloskundige en gynaecologische echo's.

Specialisaties
Voor algemene gynaecologische, verloskundige en oncologische zorg kunt u terecht op de polikliniek Gynaecologie en Verloskunde. Daarnaast zijn er voor onderstaande aandoeningen/klachten speciale spreekuren.

Afspraak maken
Als u een afspraak wilt maken met een specialist voor onderzoek of behandeling heeft u altijd een verwijzing nodig van uw huisarts of behandelend specialist. Anders worden de kosten voor de geleverde zorg niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Wilt u liever naar de Buitenpolikliniek in Barendrecht Carnisselande  Meld u dit dan bij de doktersassistent.

Spoed
Voor spoedgevallen beschikt het Ikazia over een speciaal daarvoor ingerichte afdeling, de ‘DayCare’.